Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lynmeldingstjenesten Twitter har i løpet av natten fordoblet antall tegn som inngå i en melding til 280. Aksjekursen har falt fra 69 dollar et par måneder etter børsnoteringen til 19,7 dollar på tirsdag. Det bhar vært en svak bedring i 2017. Foto: Kacper Pempel/Reuters/NTB Scanpix
Lynmeldingstjenesten Twitter har i løpet av natten fordoblet antall tegn som inngå i en melding til 280. Aksjekursen har falt fra 69 dollar et par måneder etter børsnoteringen til 19,7 dollar på tirsdag. Det bhar vært en svak bedring i 2017. Foto: Kacper Pempel/Reuters/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Nå blir det dobbelt dose Trump

Lynmeldingstjenesten Twitter har i løpet av natten fordoblet antall tegn som inngå i en melding til 280. President Donald Trump har ikke latt anledningen gå fra seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For to måneder siden begynte Twitter et eksperiment hvor rundt 10.000 brukere kunne fordoble antall tegn i meldingene. Siden @jack sendte ut den første meldingen «just setting up my twttr» den 22. mars 2006 har det vært en begrensning på 140 tegn.

Slik har mange foretrukket det.

«Jeg er ny her, men liker disiplinen med 140. Må forplikte deg. Ikke plass til ‘på den annen side …’ #280tegn i realiteten et innlegg», skriver konsernsjef Lloyd Blankfein hos finansinstitusjonen Goldman Sachs i en melding.

– Twitter skal forbli Twitter

USAs president Donald Trump har over 42 millioner følgere på Twitter-kontoen, som han etablerte i 2009. Han har ikke latt anledningen gå fra seg etter at Twitter endret lengden på meldingene på onsdag morgen.

Trump er på reise i Asia og ladet i Sør-Korea på tirsdag. Han skal i løpet av dagen fortsette til Kina. På onsdag morgen var planen å foreta et overraskelsesbesøk på til grensen som skiller Sør-Korea og Nord-Korea. Dette ble avlyst på grunn av tåke.

«Gjør meg klar til å holde en viktig tale til nasjonalforsamlingen her i Sør-Korea, deretter vil jeg fortsette til Kina hvor jeg ser veldig frem til å møte president Xi, som nettopp har hatt en viktig politisk seier», skriver Trump i en melding på 216 tegn.

Twitter har evaluert erfaringene fra testprosjektet og med flere tegn til rådighet tvitrer brukerne oftere og mer utfyllende. Rundt ni prosent av alle meldinger på engelsk har tradisjonelt nådd 140 tegn.

«Vi utvidet begrensningen på 140 tegn så alle kan uttrykke seg enkelt på Twitter. Målet vårt har vært å gjøre dette mulig ved å fortsatt la Twitter være Twitter med enkle og raske meldinger», skriver produktsjef Aliza Rosen.

Børstaper

Twitter ble børsnotert for fire år siden – i november 2013. Det var store forventninger til selskapet fra investorer, men selskapet har ikke innfridd. Aksjekursen har falt fra 69 dollar et par måneder etter børsnoteringen til 19,7 dollar på tirsdag.

Aksjekursen på Facebook, som ble børsnotert i 2012, har steget med 250 prosent i samme periode.

– Twitter er superrelevant akkurat nå i samfunnet og det skyldes nesten utelukkende Trump. Twitter er hvor nyhetene kommer fra. Det har gitt selskapet en mulighet til å starte på nytt hvor nyhetsmediet er ødelagt. På grunn av dette har de sett en oppblomstring, sier direktør Matt Britton hos det sosiale mediemarkedsføringsbyrået Crowdtap til The Street.

Aksjekursen har steget med 20 prosent i år. Selskapets børsverdi er på 14,6 milliarder dollar.(Vilkår)

Goldman Sachs Lloyd Blankfein Donald Trump Twitter Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.