Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Blandet drops på Wall Street

Dow Jones er fortsatt rekordhøy etter to handelsdager denne uken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For de to øvrige nøkkelindeksene trakk det svakt nedover etter en full dag med handel tirsdag.

Etter en positiv handelsdag mandag, så det en periode ut som om det var duket for nok en rekorddag på de amerikanske børsene. Etter kort tid med handel trakk alle de tre nøkkelindeksene oppover, for så å falle noe tilbake igjen.

Det var relativt små bevegelser, noe som lenge gjorde at nye rekorder var innenfor rekkevidde. Gårsdagen var 26. gang i år alle tre indeksene satte rekord samtidig. Tirsdag var det altså bare Dow Jones som kunne notere ny rekord.

Fokuset er delvis på obligasjoner og andre rentepapirer samtidig som amerikanske politikere prøver å hamre gjennom en skattereform.

– Skattereform er nummer 1 på alles agenda nå, sier Michael Hanson, som er makrostrategisjef for USA hos TD Securities i New York, til Bloomberg News.

– Senatetet har indikert at de kommer til å komme med sitt eget forslag på torsdag og at dette skal være basert på forslaget fra representantenes hus, men det skal være noen viktige forskjeller.

Resultatfokus

Det ventes fokus på resultatrapporter fra flere selskaper etter at børsene åpner. Marriott, Blue Buffalo, Match Group, Lattice Semiconductor, Snap og Zillow legger frem resultater ifølge CNBC.

Online reiseselskapene Priceline og TripAdvisor la frem noe skuffende resultater mandag kveld amerikansk tid, og falt henholdsvis 13,5 prosent og 23,2 prosent gjennom handeldagen.

Det ventes også fokus på Valeant Pharmaceuticals, etter at selskapet la frem bedre resultat for tredje kvartal enn ventet, men samtidig senket gudingen for resten av 2017. Aksjekursen steg 17,1 prosent til 14,10 dollar.

Et annet selskap som har gjort det skarp den siste tiden er Weight Watchers International, hvor tv-kjendisen Oprah Winfrey er blant storaksjonærene. Ifølge Bloomberg News har tv-dronningen hatt en papirgevinst på nærmere to milliarder kroner på sin investering i selskapet.

Oprah tjener fett på Weight Watchers

Videre fortsetter president Donald Trump sin reise i Asia. Tirsdag besøkte han Sør-Korea og benyttet anledningen til å komme med motstridende signaler rundt Nord-Korea-situasjonen. Først sa Trump at USA er forberedt på å bruke landets fulle militære kapasitet på å stanse ethvert angrep, før han senere, ifølge Reuters, oppfordret nordkoreanske myndigheter til å komme til forhandlingsbordet for å inngå en avtale.

Da handelen på Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:(Vilkår)

Indeks Endring Nivå
Dow Jones 0,04% 23.557,23 poeng
Nasdaq -0,27% 6.767,78 poeng
S&P 500 -0,02% 2.590,64 poeng
Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.