Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Rapportering av gasslekkasje på Statfjord A ble håndtert svært kritikkverdig. Foto: Harald Pettersen/Statoil
Rapportering av gasslekkasje på Statfjord A ble håndtert svært kritikkverdig. Foto: Harald Pettersen/Statoil les mer

Energi

Statoil omtalte gasslekkasje som «uønsket HMS-hendelse»

13 alarmer ble utløst da gassen sivet ut på en Statoils plattformer i desember i fjor. Det ble aldri rapportert som en gasslekkasje.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Gasslekkasjen skjedde på Statfjord A i Nordsjøen 8. desember 2016. I en time og 17 minutter sivet gass ut og 13 ulike alarmer gikk av. Samtlige ble ignorert. Det kommer frem i en intern granskningsrapport som Bergens Tidende har fått tilgang til.

Gasslekkasjen, som i hovedsak besto av metan, oppsto i en ventil som hadde hatt gjentatte lekkasjer over ti år. 79 personer var på plattformen da lekkasjen oppsto.

– Forsøkt å skjule

Etter lekkasjen var det uenighet i ledergruppen på plattformen om hvordan den skulle rapporteres. Det er strenge krav i Norge til rapportering av gasslekkasjer. Likevel ble hendelsen til slutt rapportert inn som en «uønsket HMS-hendelse».

– Det verste med denne saken er at man faktisk har forsøkt å skjule hva som har skjedd. Det er svært alvorlig, sier Ketil Karlsen, leder for Industri Energi sitt europakontor i Brussel.

Håndteringen av lekkasjen var så kritikkverdig at Statoil har brukt saken som et eksempel på hva man ikke skal gjøre i slike tilfeller.

Hendelsen ble klassifisert som gul, noe som er tredje høyeste alvorlighetsgrad.(Vilkår)

EQUINOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Statoil Industri Energi Nordsjøen Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.