Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Amy Webb, fremtidsforsker, forfatter og grunnlegger av Webbmedia Group. Foto: Mary Gardella
Amy Webb, fremtidsforsker, forfatter og grunnlegger av Webbmedia Group. Foto: Mary Gardella les mer

Teknologi

Amy Webb: Smarttelefonen er død om ti år

- Vil bli en drastisk forandring.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er mange med makt som lytter når en av verdens fremste trendforskere, Amy Webb, beskriver hvor verden er på vei, skriver Dagens Nyheter.

Derfor har tidsskriftet Forbes rangert henne som en av verdens fem viktigste kvinner angående endringer innenfor teknologiområdet.

Vil du vite prisutviklingen for din bolig hvert år frem til og med 2020?

Sjekk hvordan prisen på din bolig vil utvikle seg fremover, dersom prognosene slår til.

Stor digital boligspesial med prognoser, artikler og kommentarer for alle 19 fylker og seks store byer i Norge.

Se DNs boligspesial her

Vis mer

Webb utgir en årlig rapport om teknikktrender, og årets rapport, den tiende i rekken, ble presentert i oktober. I rapporten peker hun ut de mest avgjørende teknikktrendene, de mest interessante selskapene og forskningsresultatene - og gir prognoser for når disse får et gjennombrudd blant folk flest. Rapporten er basert på store datamengder fra hele verden.

En av årets spådommer er ifølge Dagens Nyheter at hun tror vi allerede om ti år ser begynnelsen på slutten for hvordan vi bruker smarttelefonene.

- Vil bruke synet og stemmen

- Det vil bli en drastisk endring. Det som i dag ses som den mest moderne mobilen vil da bli like «ut» som en sammenleggbar mobiltelefon er i dag, sier Webb til avisen.

I stedet for smarttelefoner vil vi bruke ulike såkalte wearables, som er smart teknologi som du ikke bare har med deg, men som du bærer på kroppen.

- Det vil være briller og linser, ringer og armbånd, kombinert med andre typer apparater. Vi kommer til å bruke synet og stemmen i stedet for stadig vekk å fikle med en telefon - og det kommer til å oppleves som en helt naturlig utvikling, sier Amy Webb til Dagens Nyheter.

For eksempel hvis du er i byen og ser en person med noe spennende i hånden eller med et klesplagg du har lyst på, kan disse produktene raskt indentifiseres, bestilles og betales ved hjelp av dine wearables. Alt mens du går på gaten.

Også temaet «fake news» har hun klare meninger om.

- Hvis du synes vi har problemer med falske nyheter og tvilsomme kilder i dag, er det ingenting mot hva vi kommer til å se i fremtiden, sier Webb til avisen. Hun spår fremvekst av «nyhetsmaskiner» som sender ut meldinger på nettet basert på ubekreftede rykter eller politiske motiver. Det blir vanskeligere og skille sant fra usant, og resultatet blir mer frykt, mistillit og fordommer.

Prognoser frem til 2020:

Oslo er bare halvveis i boligprisfallet – sjekk når sjeføkonomen venter at bunnen nås(Vilkår)

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.