Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
I april fikk Volkswagen ordre om å betale 2,8 milliarder dollar i USA for å ha jukset med utslipp. Foto: Paul J. Richards
I april fikk Volkswagen ordre om å betale 2,8 milliarder dollar i USA for å ha jukset med utslipp. Foto: Paul J. Richards les mer

Motor

EU-razzia mot Volkswagen og Daimler

Europakommisjonen undersøker hovedkontorene til Volkswagen og Daimler etter mistanke om kartellvirksomhet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mandag gjennomfører Europakommisjonen en razzia i hovedkontorene til de tyske bilprodusentene Volkswagen og Daimler, skriver Reuters.

Volkswagen har hovedkontor i Wolfsburg, mens Daimler har hovedkontor i Stuttgart.

Inspeksjonen gjøres i forbindelse med en etterforskning om et kartell blant tyske bilprodusenter, bestående av BMW, Volkswagen, Porsche og Daimler. De er også anklaget for å ha samarbeidet om å endre utslippstallene.

I april fikk Volkswagen ordre om å betale 2,8 milliarder dollar i USA for å ha jukset med utslipp – i tillegg til halvannen milliard i en annen sak mot USAs regjering og 11 milliarder på å kjøpe tilbake biler og tilby annen kompensasjon.

Forrige fredag ble det også gjennomført en razzia i det Brussel-baserte hovedkvarteret til bilprodusenten BMW, ifølge Reuters. (Vilkår)

Volkswagen Europakommisjonen Porsche Daimler BMW Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.