Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Europakommisjonen har gjennomført en razzia hos BMW. Foto: Ralph Orlowski/NTB Scanpix
Europakommisjonen har gjennomført en razzia hos BMW. Foto: Ralph Orlowski/NTB Scanpix les mer

Motor

EU-razzia mot BMW

Mistenkes for kartellvirksomhet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Europakommisjonen gjennomførte denne uken en razzia mot den tyske bilprodusenten BMWs hovedkontor i München.

EUs konkurransemyndighet innledet i sommer granskning av flere tyske bilprodusenter, blant dem BMW, som mistenkes for kartellvirksomhet.

Europakommisjonen har siden vært tause om granskningen, men bekrefter at en tysk bilprodusent fikk uanmeldt besøk av etterforskere mandag. Dette skjedde på bakgrunn av anklager om kartellvirksomhet, heter det.

Kommisjonen opplyser at Daimler, som produserer Mercedes, samarbeider med etterforskerne og derfor kan vente seg noe mildere behandling.

Volkswagen, som fra før står midt oppe i en stor skandale knyttet til juks med utslippsdata, bistår også etterforskerne. Audi og Porsche anklages også for kartellvirksomhet, men det er uklart i hvilken grad de samarbeider med kommisjonen.

Selskap som blir funnet skyldige i å ha brutt EUs konkurranseregler kan bli idømt bøter på opptil 10 prosent av global omsetning. For de tyske bilprodusentene vil det være snakk om enorme beløp.(Vilkår)

Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.