Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Teknologi

Steg på emisjon

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Thin Film Electronics, som produserer smart elektronikk trykket på tynnfilm, hentet onsdag kveld og natt til torsdag inn nesten 900 millioner kroner i ny kapital. Mens kapitalutvidelser normalt gjøres til en liten rabatt sammenlignet med det aksjen handles for på børsen, ble Thin Film-aksjene solgt til 2,50 kroner aksjen. Det var 7,8 prosent over sluttkurs onsdag. Aksjen steg også mer enn ti prosent til så høyt som 2,70 kroner på Børsen torsdag, etter at aksjen har hatt en svak utvikling på Oslo Børs så langt i år.

– Det er veldig uvanlig at man har en emisjon på nesten åtte prosent over sluttkurs. Det er en konsekvens av interessen i markedet og at emisjonen var kraftig overtegnet, sier finansdirektør Ole Thorsnes i Thinfilm til nyhetsbyrået TDN Finans.

Han sier det var stor interesse så vel fra dagens aksjonærer som nye investorer, som vil inn i selskapet. Thorsnes viser også til selskapets høyere guiding for produksjonskapasitet og bruttomargin. Pengene er ifølge selskapet trolig nok til å dekke drift og investeringer frem til det kan tjene penger i andre kvartal 2019.

Dagens investorer Woodford, Invesco og Andresen-familiens investeringsselskap Ferd har tegnet seg for sin andel. Emisjonen var på hele 43 prosent av dagens kapital, og ventes medføre store endringer på eiersiden i selskapet. Det verserte torsdag en haug med rykter om hvilke investorer som nå har kommet inn i Thin Film.

– Vi tar det som en tillitserklæring fra investorer at de ønsker å være med på en sånn runde, sier Thorsnes. (DN Investor)(Vilkår)

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.