Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Særlig i Kina har bitcoin blitt et problem mener rådsmedlem Ewald Nowotny i Den europeiske sentralbanken. Foto: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Særlig i Kina har bitcoin blitt et problem mener rådsmedlem Ewald Nowotny i Den europeiske sentralbanken. Foto: Chris Ratcliffe/Bloomberg les mer

Teknologi

ECB har vurdert restriksjoner på kryptovaluta

Rådsmedlem Ewald Nowotny i Den europeiske sentralbanken kaller «hypen» rundt digitale valutaer «farlig og dypt tvilsomt».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Rådsmedlem Ewald Nowotny i Den europeiske sentralbanken (ECB) sier sentralbanken har diskutert å innføre konkrete lovmessige restriksjoner for kryptovaluta, og sier «hypen» rundt digitale valutaer som bitcoin er «farlig og dypt tvilsomt».

Det skriver det østerrikske magasinet Trend, ifølge Bloomberg News torsdag.

– I Kina er dette er særlig problem fordi bitcoins brukes som et instrument for kapitalflukt og for å omgå lovmessige reguleringer. Det har ikke den dimensjonen her ennå, sier Nowotny.

Verdien på digitale valutaer, spesielt bitcoin, har skutt i været det siste året. Grunnen til at mange omfavner de digitale valutaene er nettopp fordi de er helt desentralisert, altså at det ikke finnes noen sentralbanker eller finansinstitusjoner som regulerer valutaen. Derfor har også verdien på bitcoin fått fly til himmels. Én bitcoin koster nå 4249 dollar. Det er en økning på 343 prosent fra årsskiftet da en bitcoin kostet like under 1000 dollar.

Sentralbanksjef Mario Draghi indikerte i september at sentralbanken ikke hadde noen autoritet til regulere kryptovalutaer. I en tale til Europaparlamentets økonomiske og pengepolitiske komité skal han ha sagt at man må se på hva slags effekt kryptovalutaer få for økonomien og den er for ung til å bli ansett som en levedyktig betalingsmetode, skriver Coindesk. (Vilkår)

Kina Den europeiske sentralbanken Ewald Nowotny Bitcoin Digital valuta Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.