Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Volkswagen har problemer med kollisjonsputer produsert av japanske Takata. Foto: Foto: Paul J. Richards
Volkswagen har problemer med kollisjonsputer produsert av japanske Takata. Foto: Foto: Paul J. Richards les mer

Motor

Volkswagen tilbakekaller nesten fem millioner biler i Kina

Bilprodusenten Volkswagen skal tilbakekalle over 4,8 millioner biler solgt i Kina på grunn av mulige problemer med kollisjonsputene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den tyske bilprodusenten skal tilbakekalle 4,86 millioner biler solgt på det kinesiske markedet, skriver Financial Times.

Bilene som tilbakekalles er utstyrt med airbager produsert av det japanske selskapet Takata, ifølge Kinas forbrukerombud. Tilbakekallingen, som trer i kraft i mars 2018, omfatter både importerte og kinesiskproduserte kjøretøy, noen av dem fra 2005.

I tillegg til Volkswagen har også andre produsenter tilbakekalt biler på grunn av en mulig feil med kollisjonsputene fra den japanske produsenten. Takata opplyste i juni at de hadde sendt inn konkursbegjæring i det som har vært bilindustriens største sikkerhetsskandale.

Tidligere i september ble det kjent at nesten to millioner Volkswagen-biler tilbakekalles i Kina på grunn av feil på bensinpumpen, som kan føre til at motoren stanser.(Vilkår)

Takata Volkswagen Kina Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.