Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Driver Uber med overvåkning av sine konkurrenter? Foto: Ted Soqui/Corbis via Getty Images
Driver Uber med overvåkning av sine konkurrenter? Foto: Ted Soqui/Corbis via Getty Images les mer

Utenriks

FBI gransker Uber

Amerikanske FBI gransker kjøreselskapet Uber for å ha brukt dataprogrammer som har forstyrret konkurrentenes virksomhet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ifølge Wall Street Journal har FBI fattet interesse for et dataprogram i Uber som internt blir kalt «Hell». Programmet kan visstnok følge sjåfører hos det konkurrerende selskapet Lyft INF.

Uber skal har registrert falske kundeprofiler hos Lyft. Det har gitt selskapet mulighet til å følge med på turer Lyft-sjåførene tar og prisen for turen, ifølge Wall Street Journal.

Programmet ga Uber tilgang på data fra sjåfører som jobber for begge selskapene, noe som kunne brukes til å lokke Lyft-sjåførene i tilbake til Uber med høyere lønn.

Uber har ikke kommentert FBI-granskningen, skriver Wall Street Journal.

Nøkkelspørsmålet for etterforskerne er om programmet er plassert ulovlig i pc-er.

Det har vært mye uro rundt Uber, og selskapet er i en rekke juridiske strider over hele verden. Nyheten om FBI-granskningen kommer ikke lenge etter at Expedias Dara Khosrowshahi ble annonsert som den nye toppsjefen etter Travis Kalanick.(Vilkår)

Uber Motor USA Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.