Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ny hjulløsning for elbiler kan snart komme på markedet. Foto: Continental
Ny hjulløsning for elbiler kan snart komme på markedet. Foto: Continental les mer

Motor

Har utviklet helt ny hjulløsning for elbiler

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Man kan som kjent ikke «finne opp hjulet på nytt», men ingen har sagt at det ikke kan forbedres.

Det har det tyske storselskapet Continental forsøkt med utviklingen av et nytt hjulsystem kun beregnet for elbiler. Resultatet er bedre bremseeffekt, mindre støy og løsning av problemet med rustne bremseskiver, skriver selskapet i en pressemelding.

Konseptet, som går under navnet «The New Wheel Concept» har til forskjell fra tradisjonelle hjul «flyttet ut» bremseskiven ved at hjulet er delt i to deler.

Den relativt komplekse hjulløsningen er utviklet for å oppnå best mulig rekkevidde for elbilene ved å utnytte regenetiv bremsing. Det vil si at man benytter elmotoren som brems for å fange inn så mye energi som mulig. Energien sendes tilbake til bilens batterier, som da lades opp.

Gunstig bieffekt

De konvensjonelle helt mekaniske bremsene benyttes mindre i elbiler, og derfor stilles det andre krav til bremsesystemene. Ved at det kan gå lang tid mellom hver gang bremsene faktisk brukes, kombinert med saltede vinterveier, må bremseskivene i elbiler i større grad enn for andre biler skiftes ut på grunn av rust lenge før de er utslitte.

Aluminiumskonstruksjonen i den nye hjulløsningen gjør ifølge Continental at bremseskivene ikke ruster, og de første testene tilsier at skivene heller ikke slites ned ved bruk.

Sjef for utvikling av bremser hos Continental, Paul Linhoff, sier at en av bieffektene av det nye designet er mindre støy fra bremsene:

– Fordi bremseskivene er plassert på utsiden, kan kalipperene være lettere og sterkere enn tidligere. Kreftene blir overført symmetrisk til akselen, og det bidrar til å redusere støy fra bremsene.

Continental vil demonstrere det nye konseptet på årets bilmesse i Frankfurt som pågår mellom 14. og 24 september.(Vilkår)

Continental Bilutstillingen i Frankfurt Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.