Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Introduksjonen av Tesla Model X betegnes som en milepæl i Teslas årsberetning. Foto: Fredrik Bjerknes
Introduksjonen av Tesla Model X betegnes som en milepæl i Teslas årsberetning. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Motor

Solgte elbiler for 2,9 milliarder

Tesla Motors Norway solgte færre biler i 2016 enn året før, men økte omsetningen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Til tross for at den amerikanske elbilprodusenten Tesla fortsetter å tape penger i USA og er blant selskapene investorene vedder på at vil gå på et brakende kursfall, drives butikken i Norge med profitt.

Det viser det rykende ferske regnskapet til Tesla Motors Norway.

I 2016 solgte selskapet elbiler for nesten 2,9 milliarder kroner. Det er ganske nøyaktig det samme som selskapet gjorde i 2015.

Men i samme periode har driftsresultatet økt fra 20 millioner kroner til 31 millioner kroner.

Tesla Motors Norway as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 2858 2854 0,1 %
Driftsresultat (ebit) 30,7 19,5 57,4 %
Resultat før skatt 20 20 -%

To modeller

2016 var året da Tesla startet salget av den luksuriøse suven Model X. Samlet ble det registrert 3481 Tesla i Norge i fjor, noe som var en nedgang på nesten 14 prosent fra året før. Ettersom 1430 av disse bilene var av den dyrere Model X, klarte selskapet likevel å øke omsetningen. Dette til tross for at det ble registrert omkring 500 biler færre enn året før, da Tesla kun hadde Model S i porteføljen.

Selskapet har på hjemmemarkedet allerede levert ut de første eksemplarene av sin neste modell, Model 3, som er en bil som koster fra 35.000 dollar i USA. Bilen er ventet å komme til Norge et stykke ut i 2018. På Teslas nettsider oppgis det nå levering om 12–18 måneder om du reserverer i dag.

I årsrapporten skriver selskapet at det fortsetter å investere i nye servicesentre og superladestasjoner også i 2017. Allerede nå er Norge det landet som har flest ladere per innbygger, ifølge Forbes.

«Ettersom bilene er utslippsfrie og tilbyr den mest effektive veien til en bærekraftig fremtid og kombinert med Norges elbilpolitikk, gjør det Norge til det ledende landet i Europa for salg av elbiler.» heter det i årsrapporten.

Økte lønnskostnader

Lønnskostnadene i Tesla Motors Norway økte fra 135 millioner i 2015 til 227 millioner kroner i 2016. Selskapet gikk i samme periode fra å ha gjennomsnittlig 249 ansatte til å ha 409 i 2016.

Hittil i år er det registrert drøye 2600 Tesla i Norge. Det er en kraftig økning fra samme periode i fjor, men da hadde ikke leveringene av Tesla Model X kommet skikkelig i gang.(Vilkår)

Tesla Tesla Motors Resultater Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.