Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tesla leverte i forrige uke de 30 første eksemplarene av «billigmodellen» Model 3 til eierne. Tesla Motors / AP / NTB Scanpix
Tesla leverte i forrige uke de 30 første eksemplarene av «billigmodellen» Model 3 til eierne. Tesla Motors / AP / NTB Scanpix les mer

Motor

Tesla løfter omsetningen og taper mindre enn ventet

Tesla-aksjen stiger etter at elbilprodusenten la frem kvartalstall som var bedre enn ventet onsdag kveld.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Elbilprodusenten Tesla fikk et justert tap på 1,33 dollar per aksje i årets andre kvartal, opplyser selskapet i kvartalsrapporten som ble lagt frem onsdag kveld.

Det var ventet et justert tap per aksje på 1,82 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters.

Øker omsetningen

Omsetningen endte på 2,79 milliarder dollar, mot 1,27 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor og 2,7 milliarder dollar i første kvartal i år.

Det var ventet en omsetning på 2,51 milliarder dollar ifølge Thomson Reuters.

De overraskende kvartalstallene sender Tesla-aksjen opp rundt 4,6 prosent i utvidet handel onsdag kveld.

Beholder produksjonsmål for Model 3

Tesla har tidligere kommunisert at selskapet skal produsere 5000 eksemplarer i uken av den nye billigmodellen Model 3 ved utgangen av året og 10.000 eksemplarer i løpet av 2018. I sitt brev til aksjonærene onsdag beholder toppsjef Elon Musk denne målsetningen.

I brevet skriver han at selskapet er trygg på at det klarer å produsere 1500 eksemplarer av Model 3 i uken gjennom inneværende kvartal og løfte produksjonen ytterligere mot målet på 5000 eksemplarer i uken mot slutten av året.

De 30 første utgavene av Model 3 ble overlevert til eierne på et arrangement i forrige uke.

Flere forhåndsbestillinger

Model 3 ble svært populær allerede lenge før første utgave ble produsert. Våren 2016 åpnet selskapet for å skrive seg på liste for å kjøpe bilen mot et depositum på 1000 dollar. Etter relativt kort tid hadde selskapet fått inn 370.000 reservasjoner. I forbindelse med arrangementet i forrige uke opplyste Musk at antall reservasjoner nå er på over en halv million. I brevet til aksjonærene skriver Musk at antall reservasjoner også har økt i takt etter at den første utgaven ble levert forrige fredag. Nå opplever selskapet å få inn 1800 nye reservasjoner i døgnet.

I brevet skriver han at leveransene til andre kjøpere enn Tesla-ansatte vil starte i årets fjerde kvartal.

Tesla melder også om vekst i bestillingene av Model S og Model X. Spesielt har bestillingene av Model S økt i etterkant av arrangementet i forrige uke.

«Den økende etterspørselen gir oss grunn til å forvente økte leveringer av Model S og Model X i andre halvdel av inneværende år», skriver Musk i brevet til aksjonærene. (Vilkår)

Tesla Bil Tesla Motors Tesla Model 3 Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.