Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Volkswagen troner på salgstoppen for nye biler i Norge så langt i år med en markedsandel på 14,4 prosent. Bildet er av hybridmodellen Volkswagen Passat GTE.  Foto: Gorm K. Gaare
Volkswagen troner på salgstoppen for nye biler i Norge så langt i år med en markedsandel på 14,4 prosent. Bildet er av hybridmodellen Volkswagen Passat GTE.  Foto: Gorm K. Gaare les mer

Motor

Hybridbil- salget tar av

El- og hybridbiler fortsetter å vinne terreng på bekostning av bensin- og dieselmodeller.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I juli ble det registrert 11.476 nye personbiler i Norge, skriver Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) i en pressemelding tirsdag. 

Dermed ble det solgt 3,9 prosent flere biler i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med gjennomsnittet for juli de ti foregående årene var bilsalget i juli i år 2,4 prosent høyere.

Tallene viser at el- og hybridbiler fortsetter å vinne terreng på bekostning av tradisjonelle bensin og dieselmodeller: 

  • Det ble registrert 3901 nye personbiler med hybriddrift i juli. Dette tilsvarer en markedsandel på 34 prosent, sammenlignet med en markedsandel på 26,4 prosent i samme måned i fjor. 

Hittil i år har personbilene med hybriddrift 30,1 prosent markedsandel. I samme periode i fjor var den 23,9 prosent. Blant personbilene med hybriddrift var 2147 ladbare hybrider. I juli 2016 var 1865 av de nye personbilene med hybriddrift ladbare. 

  • Det ble registrert 1824 biler som karakteriseres som nullutslippsbiler i juli. Tre av disse var hydrogenbiler, mens de resterende 1821 bilene var elbiler.

Nullutslippsbilene hadde dermed en markedsandel på 15,9 prosent blant personbilene i juli, opp fra 10,0 prosent i samme måned i fjor.  

  • Andelen dieselbiler falt til 23,9 prosent i juli fra 32,1 prosent i samme måned i fjor. Dersom dieselhybrider holdes utenom hadde 22,8 prosent av de nyregistrerte personbilene i juli dieselmotor.
  • Andelen med bensinmotor var på 60,3 prosent i juli. Dersom bilene med bensinhybriddrift holdes utenom var bensinmotorandelen på 27,3 prosent i juli, sammenlignet med 32,6 prosent i tilsvarende måned i fjor.

Toyota hadde en markedsandel på 14 prosent i juli og tronet dermed helt på salgstoppen. Forrige måneds salgsvinner Volkswagen ble dermed vippet ned til annenplass med en markedsandel på 12,5 prosent. Så langt i år er det imidlertid Volkswagen som kan skilte med det høyeste salget med en markedsandel på 14,4 prosent.

Mercedes-Benz ble tredje største merke i juli med en markedsandel på 7,7 prosent.(Vilkår)

Bil Volkswagen Toyota Mercedes-Benz Bilsalg Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.