Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tesla-gründer Elon Musk frykter konsekvensene av kunstig intelligens og kaller det en eksistensiell trussel mot menneskeheten. Her kryper han ut av baksetet på en Tesla Model X Foto: JUSTIN SULLIVAN/Afp/NTB scanpix
Tesla-gründer Elon Musk frykter konsekvensene av kunstig intelligens og kaller det en eksistensiell trussel mot menneskeheten. Her kryper han ut av baksetet på en Tesla Model X Foto: JUSTIN SULLIVAN/Afp/NTB scanpix les mer

Motor

- Om 20 år er rattet borte

Tesla-gründer Elon Musk mener at om 20 år vil det å selv styre bilen sin være som å kjøre hest og kjerre idag. Samtidig kaller han kunstig intelligens en eksistensiell trussel mot menneskeheten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det vil ifølge Elon Musk kun ta ti år før nesten alle biler som blir produsert i USA vil være selvkjørende. Tesla-gründeren tror også at rundt halvparten av disse bilene vil være elektriske.

- Og Kina kommer trolig til å ligge foran dette, sa Musk under et foredrag for de amerikanske guvernørene på Rhode Island på lørdag.

Det melder nettavisen Axios. Ifølge Musk vil det å styre sin egen bil innen 20 år bli like gammeldags som det er å kjøre hest og kjerre idag.

- Det kommer ikke lenger til å være noe ratt, sa Musk.

Frykter kunstig intelligens

Under foredraget slo Elon Musk også fast at han frykter konsekvensene kunstig intelligens vil ha på samfunnet vårt. Ifølge Musk utgjør kunstig intelligens en reell eksistensiell trussel for menneskeheten. Han oppfordret myndighetene til å være proaktive med å få på plass en lovregulering på området. Hvis reguleringen kun er reaktiv vil det ifølge Musk være for sent.

- Dette er slik jeg ser det den største risikoen vi som sivilisasjon står overfor, sa Musk.

Uansett hvordan man møter utfordringen, vil kunstig intelligens like fullt føre til store omveltninger i arbeidsmarkedet, ifølge Musk. Han påpeker at roboter vil være i stand til å gjøre alle jobber bedre enn oss.

- Jeg er ikke sikker på hva vi skal gjøre med dette. Dette er virkelig det skumleste problemet, sa Musk ifølge Axios. (Vilkår)

Elon Musk Tesla Selvkjørende biler Kunstig intelligens Elbiler Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.