Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Myndighetene i Hong Kong kuttet subsidier på kjøp av elbiler, og Tesla-salget gikk rett i bakken. Bildet viser Teslaer som står til lading i «Vitenskapsparken» i Hong Kong. Foto: Bobby Yip/Reuters/NTB scanpix
Myndighetene i Hong Kong kuttet subsidier på kjøp av elbiler, og Tesla-salget gikk rett i bakken. Bildet viser Teslaer som står til lading i «Vitenskapsparken» i Hong Kong. Foto: Bobby Yip/Reuters/NTB scanpix les mer

Motor

Her braklandet Tesla-salget fra 2939 til 0 på én måned

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tesla har vært i vinden på flere måter den siste tiden. Mest oppmerksomhet har nedturen på børsen fått, etter at Tesla-aksjen raste 12 prosent forrige uke og dermed 20 prosent ned fra toppnoteringen i slutten av juni.

Kursfallet forklares blant annet med skuffende salg i andre kvartal etter en «alvorlig produksjonsbrist» av batterier, at Tesla ikke var på «Top Safety Pick»-listen over de mest sikre bilene i USA og nyheten om at Volvo fra 2019 bare skal lansere rene elbiler eller ulike hybrider.

En dårlig nyhet fra Hong Kong har ikke fått like stor oppmerksomhet.

Der falt nemlig antallet nyregistrerte Teslaer fra 2939 i mars til null i april etter at myndighetene fjernet skattelettelser for elbiler fra 1. april, skriver Wall Street Journal.

Følsom

At salget kollapset i april er imidlertid forståelig av to grunner: Gedigent salg i mars rett etter at skatteendringen ble kunngjort, og kraftig prisøkning på Teslaer fra april.

Salget i mars var rundt dobbelt så høyt som salget de seks foregående månedene. For en firedørs Tesla Model S var for eksempel prisøkningen ifølge Wall Street Journal over 70 prosent, fra 75.000 dollar til 130.000 (nesten 1,1 millioner kroner).

Tilbakeslaget i Hong Kong viser ifølge avisen hvor følsom Tesla kan være overfor offentlige incentivprogrammer. Subsidiekuttet gjelder frem til mars 2018 og myndighetene har sagt at de vil vurdere det på nytt før den tid.

Tesla oppgir ikke separate salgstall for enkeltland eller regioner, og ønsket ikke å kommentere spesifikt om situasjonen i Hong Kong. Men erkjente i en uttalelse til Wall Street Journal nedgangen, som det kalte «forventet» og en «kortsiktig» utfordring.

Under en telefonkonferanse med analytikere i mai sa Tesla-sjef Elon Musk at påstandene om at selskapet hans har overlevd på grunn av statlige tilskudd og skattekreditter «gjør meg gal».(Vilkår)

Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.