Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kurt Mosvold sier han er involvert i næringseiendom til en markedsverdi av over fire milliarder kroner. Foto: Anders Martinsen
Kurt Mosvold sier han er involvert i næringseiendom til en markedsverdi av over fire milliarder kroner. Foto: Anders Martinsen les mer

Næringseiendom

Eiendomsinvestor kjøper for 400 millioner med søster, fetter og tante

Eiendomsinvestor Kurt Mosvold tar et nytt jafs i Kristiansand og er med det involvert i næringseiendom han mener er verd over fire milliarder kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Kurt Mosvold (50) tar kontrollen over halvparten av shoppingområdet Avenyen på Sørlandssenteret utenfor Kristiansand i en handel skrudd i hop sammen med Fearnley Project Finance. 

Prisen er 400 millioner kroner. Selger er det utenlandske fondet Kilkea.

«Veldig fornuftig deal»

– Vi, det vil si jeg, min søster, fetter og tante, tar til sammen 60 prosent av prosjektet, sier Mosvold.

Med vel 24.000 kvadratmeter fordelt på tre av de seks seksjonene som utgjør Avenyen, betyr dette at Mosvold har betalt rundt 16.600 kroner per kvadratmeter. Optimera, Jysk, Elkjøp, Bohus, Jula og XXL er de største leietagerne. Samlet leieinntekt er på vel 28 millioner kroner og gjennomsnittlig gjenværende leietid vel syv år.

Elkjøp, Jula og Bohus er de største leietagerne i en av de tre seksjonene Mosvold har kjøpt for 400 millioner kroner i Avenyen utenfor Kristiansand. Foto: Harald Berglihn

– Det er en veldig fornuftig deal for oss, sier Mosvold. 

Yielden, eller direkteavkastningen, er på rundt syv prosent.

– Og vi kan foreta en rentebinding på snaut fire prosent. Vi overtar allerede til uken, sier Mosvold og legger til at leietagerne synes det er positivt å få en lokal eier.

– Vi er jo her og kan raskt bidra om det er noe, sier han.

Passerer fire milliarder

Kurt Mosvold har i en årrekke vært en lokalt aktiv eiendomsinvestor. Listen over eiendommene han har investert i, teller nå 26 eiendommer/selskaper med varierende eierandel. Mosvold selv anslår at disse eiendommene, etter kjøpet i Avenyen, har en markedsverdi på til sammen drøyt fire milliarder kroner. Den største verdien ligger i selskapet Christiansholm Eiendom, som eier flere sentrale eiendommer i Kristiansand sentrum. Han anslår selv verdien av dette selskapet, som han eier sammen med blant andre investorene Ivar Mjåland, Jon Bjørgum og Ole-Ragnar Olsen, til 1,6 milliarder kroner.

Kurt Mosvolds andel av de samlede eiendomsverdien på drøyt fire milliarder kroner, anslår han til 1,6 milliarder.

XXL ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Kurt Mosvold Ivar Mjåland Jon Bjørgum Ole-Ragnar Olsen Kristiansand Næringseiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.