Den amerikanske eiendomskjempen CBRE Group kjøper sin norske partner Atrium as. CBRE, som er notert på New York-børsen, er den første av de globale eiendomsselskapene som tar eierskap i egen virksomhet i Norge.

- Vi har hatt gleden av et langvarig og fremgangsrikt samarbeid med CBRE. Jeg er stolt og glad for at vår virksomhet har vært utvist tillit fra og nå blir kjøpt opp av den globale markedslederen, sier administrerende direktør John Olof Solberg i Atrium en pressemelding.

Atrium ble stiftet i 1993 og inngikk partnerskap med CBRE i 2000. I dag ledes selskapet av Solberg, som siden 2010 har gjennomført en vellykket snuoperasjon med etterfølgende markant vekst i både omsetning og resultat. Atrium leverer en kombinasjon av rådgivnings- og konsulenttjenester, forvaltningstjenester, verdivurdering og analyse, samt meglingstjenester til både eiere, investorer og brukere (leietakere) av eiendom.

Skal fortsette kraftig vekst

Solberg opplyser at selskapet i 2015 hadde en omsetning på rundt 74,5 millioner kroner, opp fra 47,8 millioner kroner i 2014.

Ifølge meldingen, representerer transaksjonen en markant styrking av CBREs tilstedeværelse i Norden, samtidig som det gir mulighet til å ytterligere kapitalisere på økt aktivitet i det norske og Nordiske eiendomsmarkedet.

Det opplyses også at kjøpet motiveres av "Norges sterke økonomi og underliggende makroøkonomiske drivere, samt det faktum at aktiviteten i det norske eiendomsmarkedet har vært markant økende de senere år – ikke minst i 2015 hvor det norske transaksjonsvolumet var størst i Norden".

Solberg er tydelig på at den kraftige veksten Atrium har hatt skal fortsette under CBRE.

- Vi vil fremover ta nye posisjoner og sakte men sikkert sørge for at den posisjon og kapasitet CBRE har globalt også vil tilflyte nåværende og nye norske kunder, sier han.

CBREs administrerende direktør for Europoa, Midtøsten og Afrika, Martin Samworth, sier at kjøpet vil konsolidere CBREs tilstedeværelse i en viktig region hvor både investorer og store virksomheter har et økende aktivitetsnivå.

- Atrium har på sine kjerneområder en eksepsjonell kapasitet, posisjon og kundebase, og dette kjøpet vil muliggjøre utviklingen av vårt tjenestetilbud til ytterligere som et svar på økende etterspørsel fra våre kunder. Vi har hatt et ekstremt nært og godt samarbeid med Atrium og ser frem til å ekspandere vår norske og nordiske virksomhet sammen i tiden fremover, sier Samworth.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Danske Bank ser svakere vekst i Norge

Pareto nedgraderer lakseselskaper

Sjeføkonom om oljesmellen: 75 prosent av oljefallet er bak oss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Hvor lav kan boliglånsrenten bli?
DNs kommentator Bård Bjerkholt om rentenivået.
01:08
Publisert: