Ifølge VG er det brutt ut en åpen krangel mellom den norske delegasjonen og representanter for organisasjonene. Norges delegasjonsleder Aslak Brun bekrefter at temperaturen var høy da forhandlerne møtte flere norske observatører onsdag.

– Ja, vi har fått kritikk fra sivilsamfunnet. Men vi mener at et formål skal være kort og konsist, at det skal være togradersmålet og tilpasninger til klimaendringer, sier Brun til VG.

LO, Naturvernforbundet og Regnskogfondet er blant organisasjonene som reagerer etter at Norge har foreslått å fjerne punktet om menneskerettigheter, herunder likestilling og rettigheter for urfolk og arbeidstakere.

– Jeg lurer på hva Norge driver med. Det er oppsiktsvekkende og et stort tilbakeslag for det sivile samfunnet, sier nestleder Silje Lundberg i Naturvernforbundet til Dagsavisen.

– Det er helt uakseptabelt hvis vi, av alle, sørger for at punktet om menneskerettigheter, likestilling, rettferdig omstilling og urfolksrettigheter forsvinner ut av den bindende delen av klimaavtalen, sier LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen til samme avis.
 

Klimamøtet på 1-2-3 med DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim:

Klimatoppmøtet på 123
Politisk redaktør i Dagens Næringsliv Kjetil B. Alstadheim forteller deg det du bør vite om klimatoppmøtet i Paris.
05:21
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.