Jo da, det handler nok om innvandring

Mange økonomer har nok hatt en litt for naiv tro på migrasjonens velsignelser og unnlatt å se på mulige negative fordelingseffekter.

Resultatene i en studie fra Tyskland hvor det ble underøkt hva som skjedde da det nokså brått ble tillatt tsjekkiske arbeidere å jobbe i en del tyske kommuner langs grensen til Tsjekkia viser at innvandringen fra Tsjekkia medførte et markert fall i lokalbefolkningens sysselsetting. Det ble påvist en klart sterkere negativ effekt på innbyggere med svake kvalifikasjoner. Her ansatte på stålverket Salzgitter AG i Tyskland.
Resultatene i en studie fra Tyskland hvor det ble underøkt hva som skjedde da det nokså brått ble tillatt tsjekkiske arbeidere å jobbe i en del tyske kommuner langs grensen til Tsjekkia viser at innvandringen fra Tsjekkia medførte et markert fall i lokalbefolkningens sysselsetting. Det ble påvist en klart sterkere negativ effekt på innbyggere med svake kvalifikasjoner. Her ansatte på stålverket Salzgitter AG i Tyskland.Foto: Alex Kraus/Bloomberg
Publisert 13. February 2019, kl. 10.54Oppdatert 13. February 2019, kl. 12.24