Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Murshid M. Ali, gründer i Huddlestock Capital, er en del av Europas fremste finansteknologi-inkubator i London. Foto: Fartein Rudjord
Murshid M. Ali, gründer i Huddlestock Capital, er en del av Europas fremste finansteknologi-inkubator i London. Foto: Fartein Rudjord les mer

Gir vanlige folk samme mulighet «som de store gutta i London og på Wall Street»

Han tar doktorgrad i økonomi, men som gründer synes Murshid M. Ali (33) at det er «nesten litt flaut» å være akademiker.

– Det er nesten litt flaut å ha en slik bakgrunn i oppstartsverdenen, sier Murshid M. Ali (33).

Han tar en doktorgrad i økonomi ved Universitetet i Stavanger, har tidligere vært trainee ved den norske ambassaden i Saudi-Arabia og har studert i franske Grenoble. Også en annen av medgründerne, Michel van Tol, har doktorgrad i finansiell økonometri, og har arbeidet i hedgefondindustrien i London og USA i en årrekke.

Huddlestock

Driver med: Crowdtrading, lar småkunder investere sammen i blant annet hedgefond.

Omsetning 2016: 77.000

Resultat før skatt 2016: -2,1 millioner

Antall ansatte: Åtte

Kunder: Rundt 1500

Eies av: Murshid Mikael Ali (20,51 prosent), Øyvind Hovland (20,51 prosent) Michel Rene Van Tol (20,51 prosent)

Vis mer

– Det er usannsynlig at folk med slik akademisk bakgrunn skal være så naive å tro at man skal klare å forandre verden, gjøre den litt bedre, og dytte ned tunge vegger i finansverden, ler han.

– Men det er det vi vil.

Forsket på børser

Gjennom Huddlestock får småsparere mulighet til å gå sammen om å investere i store fond, der inngangsbilletten normalt er høy.

Det tre år gamle selskapet har utviklet en investeringsplattform der man velger hva slags strategi man vil ha for investeringen, mens profesjonelle investorer pitcher sine investeringsideer.

Huddlestock ble til etter at noen av gründerne, blant dem Ali, forsket på de største børsene i hele verden. De så at handlene utført på én og samme dag i større grad ble utført av roboter.

– Hvem eier algoritmene, hvem er det som bruker enorme ressurser på å bygge disse? Jo, det er hedgefond, som forvalter pengene til folk og store institusjoner. Industrien er bygd for dem som allerede har masse penger. Vår enkle visjon er å tilgjengeliggjøre den type investeringsstrategier til hvem som helst, sier Ali.

God tilbakemelding

Han sier tilbakemeldingen fra banker og investorer i blant annet London og Singapore har vært god.

– Tilbakemeldingene fra folk høyt opp i finansbransjen, er at det vi holder på med er unikt, og at det ikke finnes noen der ute per nå som gjør det vi gjør, sier han.

De møter motstand fra hedgefondforvaltere. Ali forteller at aktørene som selger algoritmer og investeringsstrategier til institusjonelle investorer gjerne skulle gjort det tilgjengelig for vanlige folk, men at det ikke har eksistert noen enkel og effektiv måte å gjøre dette på tidligere.

Vekt på design

For selgerne av ideene er det tilgangen til et nytt marked og prestasjonsbetaling som lokker, for kundene til Huddlestock er det muligheten til å få investere basert på strategier fra folk med stor kompetanse, som man ikke får tilgang på om man ikke allerede er rik.

– Vi gir vanlige folk enkelt tilgang til hedgefond, de får samme tilgang som de store gutta i London og på Wall Street har tilgang til.

Vi gir vanlige folk enkelt tilgang til hedgefond

Murshid M. Ali, gründer i Huddlestock Capital

Ali sier selskapet bruker mye tid på opplevelsen av tjenesten. Det skal være lett og intuitivt, og tilbakemeldinger fra drøyt 1500 brukerne er viktige.

– Vi tjener penger på plattformen, og regner med at vi går break-even i løpet av 2018.

Så langt har Huddlestock hentet inn 15 millioner kroner i privat kapital, og neste år regner han med å hente inn penger i en ny runde.

– Det er en blanding av «friends and fools and families», som man sier.(Vilkår)

Spør ekspertene

Hva ved gründerlivet lurer du på? Hver uke forsøker Dagens Næringsliv å finne svar på dine spørsmål.

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Takk for ditt spørsmål

Vi sender kvittering på innsendt spørsmål og svar når det kommer

Følg DN gründer på Facebook og Twitter