Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lisbeth Berg-Hansen går inn som styreleder i Kruse Larsen. Her sammen med Bjarne Håkon Hanssen (til venstre) og Jan Erik Larsen utenfor Kruse Larsens lokaler i Inkognitogata. Foto: Gorm K. Gaare
Lisbeth Berg-Hansen går inn som styreleder i Kruse Larsen. Her sammen med Bjarne Håkon Hanssen (til venstre) og Jan Erik Larsen utenfor Kruse Larsens lokaler i Inkognitogata. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Pr

Lisbeth Berg-Hansen blir styreleder hos Ap-kompisene

Tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen tar over styrelederjobben i pr-byrået Kruse Larsen – og skal også jobbe for byrået på enkelte prosjekter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg sluttet jo nylig på Stortinget, og har hele mitt voksne liv pendlet mellom politikk og næringsliv, og har bestemt meg for å ta en del styreverv slik at jeg kan jobbe med næringsutvikling. Så fikk jeg en forespørsel om å være styreleder i et spennende selskap, som har vokst veldig fort og nå vil profesjonalisere styrearbeidet, sier Berg-Hansen.

Lisbeth Berg-Hansen

Alder: 54

Fra: Bindal i Nordland

Bakgrunn: Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet mellom 2013–2017. Fiskeri- og kystminister i Stoltenberg-regjeringen mellom 2009 og 2013. Var også statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg i hans første regjering i 2000–2001. Berg-Hansen har bakgrunn fra havbruk- og sjømatbransjen.

Vis mer

I Kruse Larsen skal hun samarbeide med sine tidligere Ap-kolleger – daglig leder og medeier Jan-Erik Larsen og partner Bjarne Håkon Hanssen.

Hun tar over som styreleder for Hanssen, og skal sitte i styret med Hanssen, medeier og næringslivstopp Lars Løseth, samt Kruse Larsen-rådgiver Marius Parmann.

«Betydelig vekst»

Daglig leder og medeier Jan-Erik Larsen sier at byrået ønsker å profesjonalisere virksomheten.

– Vi har hatt betydelig vekst, men det er en utfordring å utvikle en bedrift mens man driver med stor vekst. Hverdagen fanger en ofte, kundepleie, drift, innboks og leveranse havner ofte i første rekke, men vi ønsker å utvikle oss på alle mulige måter, sier Larsen.

Han sier at det var lett å velge Berg-Hansen, når man først ønsket en styreleder utenfra.

– Vi kjenner henne godt fra før, og vet hva hun står for. Hun har vært gründer og bedriftsleder selv, og har utviklingskompetanse, og har også vært i ledelsen i NHO. Det er svært relevant for oss, sier Larsen.

Berg-Hansen understreker at det var én avgjørende faktor for at hun sa ja.

Kruse Larsen

  • Kommunikasjonsbyrå med kontorer i Levanger, Kristiansund og Oslo. Grunnlegger er tidligere First House-partner Jan-Erik Larsen.
  • Kruse Larsen har ifølge Larsen 100 prosent åpne kundelister.
  • Tidligere Ap-statsråd og First House-partner Bjarne Håkon Hanssen ble partner i selskapet i fjor sommer. Tidligere i år kom også kjøpesentergründer Lars Løseth inn på eiersiden.
Vis mer

– Kruse Larsen har åpne kundelister. For meg ville det vært helt uaktuelt å bli styreleder uten åpne kundelister. Jeg er tilhenger av at ting er åpent, og mener åpenhet er bra for alle – uansett om man er i næringslivet eller politikken.

Sjømatinvestor

Berg-Hansen understreker at hun ikke kan mye om pr-bransjen, men at hun kjenner norsk næringsliv. Berg-Hansen er majoritetseier et investeringsselskap, JMJ Invest, som i 2016 hadde et resultat før skatt på 9,9 millioner kroner.

Gjennom JMJ Invest er Berg-Hansen medeier i sjømatselskapet SinkabergHansen. Hun er også tidligere visepresident i NHO.

– I tillegg til å være styreleder, har jeg også sagt ja til å være tilgjengelig dersom Kruse Larsen har kunder og prosjekter som passer med min kompetanse, sier Berg-Hansen.

Det er Jan-Erik Larsen glad for.

– Hun har bakgrunn fra marin sektor, der vi har flere bedrifter som kunder. I tillegg har hun vært fiskeriminister og har bakgrunn som politiker. Derfor håper vi å slite henne løs fra alt det andre hun driver med og bruke henne som rådgiver også, sier Larsen.

Vokser raskt

Hun er imponert over det Larsen og Hanssen har fått til med KruseLarsen. Selskapets omsetning tredoblet seg i 2016, da selskapet endte med en omsetning på 15,4 millioner kroner. Daglig leder Jan-Erik Larsen har varslet videre vekst i 2017.

– Jeg synes det derfor er profesjonelt at de spør utenforstående om å bidra gjennom styrearbeid, og tar innover seg at de har et forbedringspotensiale på det. Det synes jeg er spennende, sier Berg-Hansen.

Jan-Erik Larsen sier at byrået i 2017 nærmer seg en dobling fra omsetningen i 2016, som var på 15,4 millioner kroner.

– Vi når nok ikke 30 millioner kroner i år, men i løpet av 2018 skal vi klare det, sier han.(Vilkår)

Etterbørs Bjarne Håkon Hanssen Jan-Erik Larsen Kruse Larsen Levanger Lars Løseth Pr
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.