Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group ankom det ekstraordinære styremøtet med nestleder Richard Olav Aa. Foto: Gorm K. Gaare
Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group ankom det ekstraordinære styremøtet med nestleder Richard Olav Aa. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Medier

NHST-sjef Gunnar Bjørkavåg inn på teppet etter «iq-test og padletur»-uttalelser

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg orienterer styret i NHST Media Group om «iq-test og padletur»-uttalelsen. Styreleder Anette Olsen ønsker ikke å kommentere det ekstraordinære styremøtet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Klokken halv fire var styret i NHST Media Group samlet til ekstraordinært styremøte i konsernets lokaler i Oslo sentrum.

Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group ankom møtet med nestleder Richard Olav Aa. Men var taus om temaet.

– Jeg har ingen kommentar, sier hun til DN.

– Hva skal dere snakke om under det ekstraordinære styremøtet?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier hun.

– Hva tenker du om Gunnar Bjørkavågs uttalelser?

– Det har jeg uttalt meg om tidligere, sier Olsen.

Styremedlem i NHST, Anne Brit Berentsen, på vei inn til det ekstraordinære styremøtet. Foto: Gorm K. Gaare

Heller ikke Anne Britt Berentsen, som også sitter i NHST-styret, ønsket å kommentere dagen styremøte eller uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg.

– Jeg er ingen gubbe

DN har tidligere skrevet at ett av hovedtemaene på sakslisten, var konsernsjef Gunnar Bjørkavågs uttalelser om kjønnsbalanse i konsernledelsen i fredagens utgave av DN.

Der tok han til motmæle mot uttalelsen fra VGs politiske redaktør Hanne Skartveit om at en skjev kjønnsbalanse kan føre til en ensidig «gutta boys»-kultur i en konsernledelse.

I konsernledelsen i NHST Media Group er det null kvinner og syv menn.

– Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, sa Bjørkavåg til DN.

Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group tok avstand fra utsagnet samme dag.

– På vegne av NHST tar jeg avstand fra uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg. De er ikke representative for den kulturen vi ønsker i konsernet. En moderne mediebedrift må rekruttere talenter og kompetente medarbeidere med ulik bakgrunn, skrev Olsen i en epost.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs NHST Media Group Gunnar Bjørkavåg Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.