Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group ankom det ekstraordinære styremøtet med nestleder Richard Olav Aa. Foto: Gorm K. Gaare
Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group ankom det ekstraordinære styremøtet med nestleder Richard Olav Aa. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Medier

NHST-sjef Gunnar Bjørkavåg inn på teppet etter «iq-test og padletur»-uttalelser

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg orienterer styret i NHST Media Group om «iq-test og padletur»-uttalelsen. Styreleder Anette Olsen ønsker ikke å kommentere det ekstraordinære styremøtet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Klokken halv fire var styret i NHST Media Group samlet til ekstraordinært styremøte i konsernets lokaler i Oslo sentrum.

Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group ankom møtet med nestleder Richard Olav Aa. Men var taus om temaet.

– Jeg har ingen kommentar, sier hun til DN.

– Hva skal dere snakke om under det ekstraordinære styremøtet?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier hun.

– Hva tenker du om Gunnar Bjørkavågs uttalelser?

– Det har jeg uttalt meg om tidligere, sier Olsen.

Styremedlem i NHST, Anne Brit Berentsen, på vei inn til det ekstraordinære styremøtet. Foto: Gorm K. Gaare

Heller ikke Anne Britt Berentsen, som også sitter i NHST-styret, ønsket å kommentere dagen styremøte eller uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg.

– Jeg er ingen gubbe

DN har tidligere skrevet at ett av hovedtemaene på sakslisten, var konsernsjef Gunnar Bjørkavågs uttalelser om kjønnsbalanse i konsernledelsen i fredagens utgave av DN.

Der tok han til motmæle mot uttalelsen fra VGs politiske redaktør Hanne Skartveit om at en skjev kjønnsbalanse kan føre til en ensidig «gutta boys»-kultur i en konsernledelse.

I konsernledelsen i NHST Media Group er det null kvinner og syv menn.

– Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, sa Bjørkavåg til DN.

Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group tok avstand fra utsagnet samme dag.

– På vegne av NHST tar jeg avstand fra uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg. De er ikke representative for den kulturen vi ønsker i konsernet. En moderne mediebedrift må rekruttere talenter og kompetente medarbeidere med ulik bakgrunn, skrev Olsen i en epost.(Vilkår)

Etterbørs NHST Media Group Gunnar Bjørkavåg Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.