Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
NHSTs konsernsjef Gunnar Bjørkavåg og styreleder og deleier i NHST Media Group, Anette Olsen. Foto: Brian Cliff Olguin
NHSTs konsernsjef Gunnar Bjørkavåg og styreleder og deleier i NHST Media Group, Anette Olsen. Foto: Brian Cliff Olguin les mer

Medier

Ekstraordinært styremøte i NHST etter «iq-test og padletur»-uttalelser

Konsernsjef Gunnar Bjørkavågs uttalelser om kjønnsbalanse i konsernledelsen er tema i et ekstraordinært styremøte i NHST Media Group.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Styret i NHST, som blant annet eier Morgenbladet og Dagens Næringsliv, samles torsdag ettermiddag. Ett av temaene på sakslisten er uttalelsen Gunnar Bjørkavåg ga i fredagens utgave av DN.

Der tok han til motmæle mot uttalelsen fra VGs politiske redaktør Hanne Skartveit om at en skjev kjønnsbalanse kan føre til en ensidig «gutta boys»-kultur i en konsernledelse.

– Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, sa Bjørkavåg.

I konsernledelsen i NHST Media Group er det null kvinner og syv menn.

DN har prøvd å få svar om det ekstraordinære styremøtet fra styreleder Anette Olsen i NHST Media Group. Torsdag ettermiddag svarer hun via sin sekretær: – Ingen kommentar.

Allerede samme dag som Bjørkavågs uttalelser ble publisert og sto på trykk, gikk Olsen ut og tok avstand fra konsernsjefens holdning.

– På vegne av NHST tar jeg avstand fra uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg. De er ikke representative for den kulturen vi ønsker i konsernet. En moderne mediebedrift må rekruttere talenter og kompetente medarbeidere med ulik bakgrunn, skrev Olsen i en epost.

Bjørkavåg la seg også flat og beklaget uttalelsen – i både form og innhold.(Vilkår)

Etterbørs NHST Media Group Gunnar Bjørkavåg Anette Olsen Hanne Skartveit Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.