Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Morten Harket tjente over 13 millioner kroner i fjor, mye fra turneene med Aha. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
Morten Harket tjente over 13 millioner kroner i fjor, mye fra turneene med Aha. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix les mer

Musikk

Morten Harket ble artistvinneren i 2016

Aha-vokalist Morten Harket tjente over 13 millioner kroner i 2016, men blir slått av en 26-åring på formue. Se noen av artistene som spilte inn mest i fjor.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Harket (58) slår med det Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent som Kygo, med nesten fem millioner kroner, viser skatteligningen for 2016.

26-åringen fra Fana i Bergen har imidlertid over ti millioner kroner mer i formue enn sin 32 år eldre artistkollega. Ikke så verst, med tanke på at Gørvell-Dahll musikkdebuterte med debutsingelen «Firestone» i 2014, 30 år etter at Harket og Aha ba verden «Take on Me» tilbake i 1985.

Mer skattelister: Disse tjente mest i fjor

Lukrativt Aha-år

Bandkollega Magne Furuholmen i Aha tjente på sin side i overkant av 6,9 millioner kroner i fjor. Tredjemann i Aha, Pål Waktaar Savoy, hadde ifølge ligningen 0 i inntekt i fjor, men til gjengjeld over 11,5 millioner kroner i formue.

Aha brukte mesteparten av fjoråret på turnévirksomhet, etter at de slapp albumet «Cast in steel» i 2015. Bandmedlemenne har med andre tjent gode penger på comebacket, etter at de først annonserte at bandet ville bli oppløst etter en verdensomspennende turnérunde i 2010.

Nilsen nok en gang «amazing»

Toppliste-gjenganger Kurt Nilsen var også «inni en god periode» i fjor, og dro inn nærmere 5,6 millioner kroner i løpet av 2016.

Nilsen ga mot slutten av året ut singelen «Going All In», den første fra platen «Amazing», som ble gitt ut i år.

Nilsen brukte mye av året på turneer, deriblant sine tradisjonelle spillejobber i Oslo Spektrum rundt juletider.

Økonomiske solskinnsdager

En annen folkefavoritt, tidligere rockeprest Bjørn Eidsvåg, var i store deler av fjoråret å se på en annen scene enn den man er vant til. På Det Norske Teatret holdt Eidsvåg flere utsolgte oppsetninger av sin selvskrevne forestilling «Etterlyst: Jesus».

Det har bidratt til økonomiske solskinnsdager og personlig inntekt for Eidsvåg på 4,9 millioner kroner.

DN skrev i august at Eidsvåg i fjor satt omsetningsrekord med sitt heleide selskap Relis as, som inntektsfører alle artistens øvrige aktiviteter utover konsertdrift, med 5,5 millioner kroner.

Det medførte imidlertid til at konsertselskapet hans Quint as i fjor meldte om sin laveste omsetning siden 2000.(Vilkår)

Etterbørs Ligningen 2016 Skattelistene Morten Harket Musikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.