Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Bjørn Eidsvåg underholdt Arbeiderpartiets landsmøte i april i år. Selskapet hans Quint as omsatte for 11,2 millioner kroner i fjor, selskapets dårligste laveste inntekt siden 1999. Foto: Ida von Hanno Bast
Bjørn Eidsvåg underholdt Arbeiderpartiets landsmøte i april i år. Selskapet hans Quint as omsatte for 11,2 millioner kroner i fjor, selskapets dårligste laveste inntekt siden 1999. Foto: Ida von Hanno Bast les mer

Musikk

Bjørn Eidsvåg-selskapet har ikke hatt lavere omsetning siden forrige årtusen

Etter økonomiske solskinnsdager i 2015, noterte Bjørn Eidsvågs konsertselskap Quint as sin laveste omsetning på denne siden av årtusenskiftet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Konsert i Oslo Spektrum og den beste omsetningen siden 2008 gjorde 2015 til et jubelår for den tidligere rockepresten Bjørn Eidsvågs majoritetseide konsertselskap, Quint as.

Fra høydepunktet i 2015 på 18,4 millioner kroner falt omsetningen ned til snaut 11,2 millioner kroner i fjor – en nedgang på 39 prosent. 

Quint as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 11,2 18,4 -39,1%
Driftsresultat (ebit) -0,4 1,3 -%
Resultat før skatt -2,8 1,2 -%

Det ble også selskapets dårligste inntektsår siden år 2000, da selskapet omsatte for 11,9 millioner.

Jesus dro ned inntektene

Årsaken til nedgangen i inntekter skyldes hovedsakelig forestillingen «Etterlyst: Jesus», en teaterforestilling Eidsvåg har skrevet og fremført. Forestillingen hadde premiere på Det norske teateret i august i fjor.

– Høsten 2016 gikk med til med «Etterlyst: Jesus». Oppsetningen er en produksjon av Det norske teateret, og produseres ikke av Quint, sier daglig leder Ole-Petter Berger i Quint, som eier 17,5 prosent av selskapet.

Forestillingen, der Eidsvåg sammen med skuespiller Svein Tindberg setter spørsmålstegn til Jesus' rolle og betydning i dag, skal i løpet av høsten på turné på Øst- og Vestlandet.

– Etterspørselen etter å få satt opp «Etterlyst: Jesus» på lokale scener har vært enorm, og det er gøy å se hvor mange som ønsker å komme og se forestillingen. Vi setter fortløpende opp ekstraforestillinger, og gleder oss veldig til å spille den rundt utover høsten, sier Berger.

Egenkapitalen mer enn halvert

Quint noterer et negativt driftsresultat på drøyt 447.000 kroner i årsregnskapet for 2016.

Fordi selskapet har nedskrevet sine finansielle eiendeler med nesten 2,3 millioner kroner, ender imidlertid Quint as opp med et resultat før skatt på minus 2,8 millioner kroner.

Underskuddet dekkes i sin helhet av selskapets egenkapital, som mer enn halveres fra fem til 2,2 millioner kroner.

Eidsvågs presseansvarlig Elise Steffensen opplyste til DN fredag at artisten selv ikke hadde anledning til å kommentere saken. Daglig leder Berger påpeker at den negative utviklingen i egenkapitalen også skyldes investeringer i andre prosjekter, som han ikke ønsker å kommentere overfor DN.

Relis as, årsresultat 2016 (i MNOK) 2016 2015 Endring
Omsetning 5,5 4,9 12,2 %
Driftsresultat (ebit) 2,8 2,5 12 %
Resultat før skatt 2,7 2,4 12,5 %

Quint as er produksjonsselskapet bak Eidsvågs konserter, og forvalter også artistens opphavsrettigheter. Eidsvåg sitter selv med 75 prosent av aksjene i selskapet gjennom moderselskapet Relis as, de resterende prosentene er delt mellom daglig leder Berger (17,5) og varamedlem i styret, Jørn Berger (7,5).

Rekordomsetning privat

Eidsvåg eier Relis as alene, selskapet som inntektsfører alle artistens øvrige aktiviteter utover konsertdrift. Som følge av arbeidet med «Etterlyst: Jesus» omsatte Relis for 5,5 millioner kroner i fjor, som er rekord for selskapet. 

Både omsetning, driftsresultat og selskapets resultat før skattekostnader vokste jevnt i fjor, med en økning på over 12 prosent hver.(Vilkår)

Etterbørs Bjørn Eidsvåg Musikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.