Saken oppdateres

Teknologigiganten Google lanserer tirsdag to nye mobiltelefonmodeller: Pixel og Pixel XL. 

Telefonene markerer et skille for Googles hardware-satsning. Nå står Google på helt egne ben. Frem til nå har selskapet samarbeidet med en rekke andre mobiltelefonprodusenter om Nexus-serien. 

Googles hardware-sjef Rick Osterloh bekrefter overfor Bloomberg News at Pixel-telefonene er de første der selskapet fullt og helt håndterer all utvikling og produksjon selv.

Ifølge nyhetsbyrået markerer de nye telefonmodellene at Google for første gang går i direkte kamp med Apples velkjente Iphone-modeller. 

Pixel-telefonene blir de første som får tilgang til det Google-utviklede Android-operativsystemet Nougat 7.1.

Grunnmodellen Pixel vil koste 649 dollar, noe som tilsvarer 5200 kroner med tirsdagens dollarkurs, og vil bli tilgjengelig for bestilling i USA, Canada, Tyskland og Storbritannia fra tirsdag, melder CNBC.

Google kom også med en rekke andre produktnyheter på presentasjonen tirsdag:

  • VR-brillene Daydream View, som gjør mobiltelefonen om til et headset for virtuell virkelighet
  • En nettverksruter som har fått navnet Google Wifi
  • En ny versjon av strømmeenheten Chromecast, som har fått navnet Chromecast Ultra og som blant annet støtter video med 4K-oppløsning
  • Google Home, som er en stemme-styrt enhet som lar brukeren få svar fra søkemotoren Google og som blant annet kan strømme musikk og styre annen elektronikk i hjemmet

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.