Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kombinasjonen med tur, trening og matlaging ble storsuksess på TV-skjermen på 90-tallet. Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhlie har gjort det skarpt også økonomisk etter oppstarten av TV-programmet, som i høst gjorde comeback. Foto: TV 2
Kombinasjonen med tur, trening og matlaging ble storsuksess på TV-skjermen på 90-tallet. Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhlie har gjort det skarpt også økonomisk etter oppstarten av TV-programmet, som i høst gjorde comeback. Foto: TV 2 les mer

Langrenn

Millionærgutta på tur

Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og resten av gjengen i TV 2-satsingen «Gutta på tur» har en samlet formue på 513 millioner kroner, ifølge ligningstallene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er en velstående gjeng på fire som er tilbake på skjermen med «Gutta på tur» på TV 2 i høst.

Spesielt Bjørn Dæhlie trekker opp turkameratenes samlede formue. Den tidligere langrennsstjernen står oppført med 452 millioner kroner i formue, ifølge ligningslistene for 2016. Det er et hopp på 107 millioner kroner fra 2015.

Vegard Ulvang, som tjente seg svært rik på salget av selskapet bak ullundertøyet med hans navn på står oppført med 38 millioner kroner i formue i fjor.

Tv-programmene med Dæhlie, Ulvang, kokken Arne Brimi og programleder Arne Hjeltnes ble en knallsuksess på 90-tallet. Kombinasjonen av skistjerner, høy kjendisfaktor, matlaging og en tv-sjarmør falt tydelig i god smak i det norske folk.

Denne høsten relanserte TV 2 programmet etter lang tids opphold, og trakk 599.000 seere premierehelgen.

Vil du vite prisutviklingen for din bolig hvert år frem til og med 2020?

Sjekk hvordan prisen på din bolig vil utvikle seg fremover, dersom prognosene slår til.

Stor digital boligspesial med prognoser, artikler og kommentarer for alle 19 fylker og seks store byer i Norge.

Se DNs boligspesial her

Vis mer

Satset på eiendom

Bjørn Dæhlie begynte å tenke på fremtiden på slutten av karrieren og kontaktnettet han opparbeidet seg i løpet av skikarrieren ble gull verdt etter karrieren. Dæhlie, som flere år før han la opp allerede hadde startet sitt eget klesmerke, investerte tungt i eiendom og har siden bygd opp en omfattende forretningsvirksomhet. Hans aksjeselskap Sisa Invest hadde ved utgangen av 2016 en egenkapital på 363 millioner kroner, en økning på fire millioner kroner sammenlignet med året før.

– Vi som har levd et liv, bør ha lært at man ikke satser alt på et kort, sa Dæhlie i sommer da han pratet med DN om investeringene han har gjort etter idrettskarrieren.

Selv har han satset mye på eiendom. Dæhlie, som i fjor var oppført med null i inntekt, var også en av de tidligere idrettsutøverne som tjente stort da Active Brands, som har Bjørn Dæhlie-klærne i sin portefølje ble solgt til det amerikanske oppkjøpsfondet FSN Capital. Det betydde en verdi på 29 millioner kroner for Bjørn Dæhlies del. Alle hadde tilbud om å reinvestere aksjeposten sin.

DN har ikke fått kontakt med Bjørn Dæhlie fredag formiddag.

Profil

Navn: Bjørn Erlend Dæhlie

Alder: 49 år

  • Tidligere profesjonell skiløper, nå forretningsmann, bosatt i Nannestad i Akershus.
  • Tidenes nest mestvinnende utøver i vinter-OL med åtte gull. Har i tillegg ni VM-gull og vant verdenscupen sammenlagt seks ganger. La opp som skiløper i 2001.
  • Dæhlie driver hovedsakelig forretningsvirksomhet gjennom eiendomssatsinger, deriblant Dæhlie-Hyttene as og Kongsvatn Eiendom.
  • Startet egen kleskolleksjon i 2006. Rettighetene til merkevaren Bj Sport ble solgt til selskapet Active Brands i 2011.
  • Dæhlie eier rundt tre prosent av Active Brands.
Vis mer

Prøv DNs tjeneste: Søk i skattelistene for 2016 her

Bjørn Dæhlie har hatt gode år i eiendomsmarkedet etter skikarrieren, som måtte avsluttes på grunn av ryggtrøbbel. Foto: Gorm K. Gaare

Ble overtalt til millioneventyr

Vegard Ulvang, som på sin side har holdt seg i skisporten gjennom sin jobb i Det Internasjonale Skiforbundet (Fis), tjente seg rik på ulltøy og sokker etter at han til slutt lot seg overtale til å bli med på ullsokkeventyret til forretningsutvikleren Jon Inge Gullikstad.

Ulvang-sokkene ble en enorm suksess på slutten av 90-tallet. Da selskapet Elite Sport, bak ullsuksessen, ble solgt i 2004 rapporterte VG at skiløperen hadde tjent rundt 50 millioner kroner. Den eksakte summen er aldri kommet frem. Elite Sport hadde året før (2003) vokst til en årlig omsetning på 90 millioner kroner.

Vegard Ulvangs aksjeselskap, Kevemo as, har markedsbaserte aksjer og obligasjoner verd 26,1 millioner kroner ved utgangen av 2016.

Ulvang står oppført med en inntekt på 2,94 millioner kroner.

Ble landskjente

Programlederen Arne Hjeltnes har en rekke styreverv i næringslivet og er også styreleder i kommunikasjonsbyrået Creuna, som omsatte for 170 millioner i fjor, der han var konsernsjef frem til våren 2017.

Hjeltnes står oppført med en formue på snaut 4,7 millioner kroner og en inntekt på drøyt 3,7 millioner kroner i 2016. Programlederen har også sitt familieselskap Nan Madol as, som hadde en omsetning på 2,16 millioner kroner i fjor. Selskapet står oppført med 4,1 millioner i investeringer i aksjer og andeler.

Arne Brimi, som ble en landskjent som turguttas kokk har slått seg opp etter den første runden med «Gutta på tur» på 90-tallet. Kokken, fra Vågå i Oppland, er daglig leder i Arne Brimi as med 39 ansatte som i fjor hadde en omsetning på 10,9 millionkroner. Han er også daglig leder i Naturens Kjøken as med 1,36 millioner kroner i omsetning. Selv står han oppført med en formue på 18,1 millioner og en inntekt på 2,3 millioner kroner.

For øvrig står de fire også oppført i det felles selskapet Norsk Rype- og Tytinglag as, men det har vært fraværende aktivitet i selskapet.(Vilkår)

Aktiv Langrenn
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.