Saken er omtalt i forskningstidsskriftet BMJ Case Reports. Den 50 år gamle mannen fra Florida begynte å drikke «en vanlig energidrikk» for å få mere energi på jobb. Etter å ha følt seg dårlig i to uker, med økende magesmerter som førte til kvalme og oppkast, ble han innlagt på sykehus.

Mannen trodde han slet med influensasymptomer helt til han merket at urinen ble mørk og huden og øynene gulnet. Undersøkelser viste at mannen hadde alvorlig hepatitt, en type leverinfeksjon, og mulige leverskader. Han ble utskrevet fra sykehus seks dager senere og var da frisk.

Symptomene kan skyldes overdrevet inntak av energidrikken, ifølge en studie gjennomført av en gruppe forskere. Dette er det andre tilfellet forskerne ser på, men de understreker at det også kan være snakk om tilfeldigheter og er forsiktige med å konkludere at symptomene skyldes drikken.

Det er stoffet niacin som anses som den mulige faktoren for forgiftning. Forskergruppen anbefaler folk som tidligere har hatt hepatittsykdommer å være forsiktige med inntak av slike energidrikker fordi de sannsynligvis vil være mer utsatt for niacin-forgiftning. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.