Hvorfor blir så mange løpere skadet i dag, når vi vet at løping tidligere har vært viktig for menneskets overlevelse?

Det spørsmålet var bakgrunnen for at amerikanske forskere ved Harvard ville se nærmere på løpsteknikken til 249 løpere.

Studien deres er publisert i det anerkjente tidsskriftet British Journal of Sports Medicine og omtalt på Harvard-universitetets blogg.

Alle deltakerne løp minst 20 miles per uke, som tilsvarer omtrent 32 kilometer. Forskerne ba løperne om å loggføre eventuelle skader som oppstod under testperioden.

To år senere meldte 60 prosent av løperne at de hadde blitt skadet. De fleste skadene var såpass alvorlige at løperne hadde hatt behov for medisinsk hjelp.

Etter innrapporteringen ble de 249 deltakerne bedt om å løpe over en plate som analyserer og måler løpesteg.

Da så forskerne at løperne som hadde hatt de største skadene landet hardere på føttene sammenlignet med dem som ikke hadde vært skadet i det hele tatt.

Studien sier imidlertid ingenting om hvorvidt skadene faktisk ble forårsaket av mengden kraft i hvert enkelt steg, eller om de var utløst av andre faktorer som skrittlengde eller kroppsholdning.

Men forskerne skriver at det å lande på hælen resulterer i en «tydelig vertikal slagstyrke» som tidligere er blitt assosiert med skader.

 

Les også: - Hovedproblemet til de fleste mosjonistene er at de sykler alt for lite

Blod og svette i ørkenen

Krysset Jotunheimen på 15 timer  

 

Se DNtv:

 

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.