Det er blant annet rett før Storåsen at man tar bort fem kilometer asfaltstrekk og traseen drar seg inn i opprinnelig renntrasé.

- Det er altså to ting. Deltagerne får en bedre naturopplevelse og man kommer bort fra asfalten. Det er to steder i traseen det gjøres endringer og det gjør traseen totalt seks kilometer kortere, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken AS.

Bort fra hovedveien

Endringen skjer også på grunn av at mange hytteeiere i området har hatt vanskeligheter med å komme frem til hyttene sine under ritthelgen. Derfor tas rittet bort fra hovedveien. Det betyr at rittet som har vært 92 kilometer nå blir 86 kilometer.

- Vi har fått kommentarer i undersøkelser etter rittet. Mange ønsker litt mykere underlag, sier Bolstad.

Partier med skogsbilveier, grus og mykere underlag er det rytterne møter i stedet for tidligere asfaltpartier. Det er i partiet mellom Svarbekkveien og Storåsen det blir størst endring. Også mellom Kråleråa og Nysetra blir det endring i rutevalg.

- Tror dere at dere får reaksjoner på endringen?

- Det er vanskelig å si. Rittet blir seks kilometer kortere og litt raskere. Ekspertene mener at man får en tid som er 10-15 minutter raskere enn før. Når man gjør endringer vil man sikkert få kommentarer. Noen vil alltid ha det slik det har vært. Men vi mener dette er til det beste for utøverne og at de får en bedre naturopplevelse, sier Bolstad.

Det er disse to partiene som endres til årets utgave av Birkebeinerrittet.
Det er disse to partiene som endres til årets utgave av Birkebeinerrittet.
 

5500 ledige plasser

Hun understreker at løypetraseen for Birkebeinerrennet er satt, slik at det bare er sykkelrittet som får endringer.

Per i dag er det påmeldt 8.500 personer til rittet som arrangeres 27. august. Kapasiteten er 14.000 ryttere. I 2011 ble rittet fulltegnet på utrolige 53 sekunder.

Les også: Anbefaler mosjonister å trene på «overkapasitet»

Birken starter fjellmaraton

Flere sykler, færre sykler Birken

Se DNtv: Det var akkurat nok bremser

Det var akkurat nok bremser
Hvordan komme ned Balettbakken i god behold? En tidligere løypesjef kommer med tipsene
01:10
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.