De 10.000 løperne som i øyeblikket har meldt seg på Birkebeinerrennet får sjansen til å måle krefter med kronprins Haakon Magnus. På bakgrunn av resultatet fra fjorårets renn er han plassert i pulje 7.

– Vi synes det er gledelig at han kommer i år også og har Birken som treningsmål. Han var veldig fornøyd med rennet ifjor og imponerte da han tok merket med tiden 3.36, sier informasjonsansvarlig Randi Bolstad.

Håper på flere

Arrangøren håper på flere påmeldinger i siste liten. I toppåret 2013 var 16.999 påmeldt til rennet. Deretter ble 2014-utgaven avlyst. Det førte til under 13.000 påmeldte året etter, noe som betød rundt tre millioner kroner mindre på inntektssiden.

– Hva budsjetterer dere med?

– Vi vil ikke gå ut med tall på budsjett. Men vi regulerer inntekter og kostnader. Vi er fornøyd med 10.000 til hovedrennet og totalt håper vi på 20.000 deltagere i Birken Skifestival som tilbyr 9 ulike skiarrangementer. Mange velger nå arrangementer som Ingalåmi, Fredagsbirken og Halvbirken, sier Bolstad.

I 2011 ble Birkebeinerrennet utsolgt på 97 sekunder. Pågangen er ikke den samme lenger, men arrangøren mener kjernen av deltagere er som før.

– Vi er mer tilbake til normalen før 2010. Det er litt færre debutanter enn tidligere. Klassevis ser vi at det er jevnt fordelt med påmeldinger som tidligere, sier Bolstad.

«Pippa» på plass

Blant debutantene er britiske prinsesse Kates profilerte søster Philippa «Pippa» Middleton.

Prinsessesøster Philippa «Pippa» Middleton er blant de Birken-påmeldte.
Prinsessesøster Philippa «Pippa» Middleton er blant de Birken-påmeldte. (Foto: Reuters)
– Vi vet ikke så mye mer enn at hun kommer og at hun vil gå, sier Bolstad.

Middleton fikk stor oppmerksomhet da hun gikk Vasaloppet i 2012. Da fullførte hun ni mil på syv timer og 14 minutter.

Arrangøren peker på at palmehelgen gjør at noen velger fjellet foran Birken. Men tredje helgen i mars kommer til å bli fast Birken-helg også fremover. Rennet gikk palmehelgen både i 2002, 2005 og 2008 da var deltagerantallet henholdsvis 9268, 10.563 og 12.392.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.