- Jeg var borti bakhjulet til en foran meg, så hogget jeg inn på frambremsen, så klasket jeg skallen i asfalten, forteller Bjørn Haavard Braadland på telefon fra bilen på vei hjem fra Birkebeinerrittet. Braadland som kom inn blant prestisjejegerne, nådde dermed ikke målet om å komme inn på 3.01, men han var aldri i tvil om at han skulle fortsette.

Puttet fingeren i såret og syklet videre

- Blodspruten sto rett ut av hodet, da jeg snudde meg til en som spurte om det gikk bra med meg sprutet jeg blod på han, men jeg puttet bare fingeren inn i såret og syklet inn, forteller Braadland om ulykken som skjedde på Storåsen, 25 kilometer før mål.

Hvordan føler du deg nå?

Jeg har blitt sydd sammen i hodet og på beinet, så litt mørbanket og litt sårt her og der, men ok.

Hvordan påvirket det resultatet ditt?

- Jeg lå an til 3.01, så ble det 3.09.

Hvordan var løypen?

- Kjempefin, helt super. Nydelige forhold.

Feiget ut da jeg så mange ulykker

Gunn Hilleren (48) gikk for sitt 16.merke i Birken. Det klarte hun med nesten en times margin, men hun er ikke helt fornøyd med at pallplassen røyk.

- Vi i eliten var alle samlet opp til Skramstad, men jeg for feig nedover. Ned Djuposet er jeg gammel og tenker mye konskevenser. Da fikk de ti sekunder som jeg aldri klarte å ta igjen, forteller Hilleren som etter det bestemte seg for å komme seg helskinnet i mål.

Gunn Hilleren ble for offensiv i utforkjøringene i dag.
Gunn Hilleren ble for offensiv i utforkjøringene i dag. (Foto: Thomas Haugersveen)
 

 

- Jeg så mange ulykker i fjellet i dag, så da kom operasjonssykepleieren i meg fram, og jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle være med i noen ulykke ned Ballettbakken i dag.

Var det flere ulykker enn vanlig?

- Jeg har sett helikoptre, bårer med folk og to sykelbiler, jeg har ikke pleid og sett så mye, sier Hilleren som satser på å trene mer nedoverbakker til neste år.

- Jeg ble litt irritert på meg selv, jeg skulle gjerne vært på pallen, men jeg gleder meg over seieren til min lagvennine Camilla Hott.

Litt over 11.000 gjennomførte

Daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold tror snarere det er færre ulykker i år enn tidligere.

- Jeg har fått akkurat motsatt signaler, i følge syklister jeg har snakket med har kjørekulturen og det å ta hensyn til medsyklister blitt mye bedre, sier han og legger til.

- Men det vil alltid skje ting når det er 14.000 mennesker ute i løypene.

I følge tall fra ettermiddagens pressekonferanse var 14.136 deltakere påmeldt rittet med 11.306 fullførende. Det tilsvarer en frafallsprosent på 19 prosent, to prosent lavere enn i fjor, i følge Ellevold.

Eliten som hadde start klokken 15.30 forventes å være i mål rundt 18.00.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.