Familien ønsket seg uttrykket til en sommerhytte – på fjellet

Tekst

Stikker seg ut. Arkitektene i Lund Hagem er opptatt av å gjøre minst mulig inngrep i naturen. Hytta på Kvitfjell er plassert på stålsøyler og berører bare bakken få steder. Fra stuen og det ene soverommet er det utsikt mot Gudbrandsdalen og Skeikampen. Foto: Sam Huges

På avstand ser det nesten ut som om den svever.

Den y-formede hytta på Kvitfjell har en letthet over seg, som kan føre tankene til sommer, sol og svaberg.

– Familien hadde sett flere av sommerhyttene våre, sier arkitekt Einar Hagem.

Fakta: Hytte Kvitfjell

Klient: En familie på fire.

Beliggenhet: Kvitfjell.

Areal: 120 m² pluss carport og anneks.

Ferdigstilt: 2017

– Når de skulle bygge, ønsket de noe av det samme uttrykket, men brukt på fjellet.

For å få til denne lettheten valgte arkitektene å bruke 23 millimeter tynne furuspiler rundt hele huset – noe som både beskytter de store glasspartiene mot det verste snøværet, og holder beitedyrene unna svalgangen og de overdekte områdene.