Politisk nigeriasvindel

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Youtube-personlighetene «Williams and Kalvin» var trolig nigerianske liksom-rappere på russiskstøttet propagandaoppdrag mot Hillary Clinton.

Slik Hillary Clinton fortolker den nære historien i sin bok «What Happened», er det alle andres skyld at hun ikke ble valgt til USAs første kvinnelige president.

På ett punkt tar hun likevel selvkritikk: Hverken hun selv eller den demokratiske valgkamporganisasjonen hadde noe motsvar til Trump-kampanjens aggressive, målrettede og meget effektive bruk av «big data» og sosiale medier i mobiliseringen av velgere i nøkkelstater.

Stengt

Vi lærer stadig mer om den mørke og bisarre historien bak Trumps triumf. Nylig kunne for eksempel nettstedet The Daily Beast rapportere at de to videobloggerne og wannabe-rapperne «Williams and Kalvin» var en del av en russiskstøttet propagandakampanje mot Clinton.

Under valgkampen ble det spredt mengder av videoklipp og annet materiale på Youtube, Facebook og Twitter der de to ga sin støtte til Trump, og omtalte Clinton som en «old racist bitch», hevdet at kampanjen hennes var «funded by the Muslim» (sic), og bød raust på ville løgnhistorier om ekteparet Clinton og Barack Obama.