– Et steg ut i en parallell verden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fotograf Stephen Gill har fotografert dyrelivet i de svenske skogene. Nå utgir han bildene i bokform, sammen med en tekst av Karl Ove Knausgård.

Sporfinner. Etter tre år på jakt etter sky dyr ble Gill en dreven sporfinner. – Etter hvert begynner man å kunne dechiffrere dyrenes bevegelsesmønstre. Jeg tenkte på hvor jeg ville sittet, om jeg var en ugle. Fotografi handler mye om øyeblikket, men her lokket jeg dyrene til selv å gjøre en innsats. Jeg komponerte bare rektangler, og håpet at en fugl ville lande innenfor billedrammen, forteller Gill.

Fotograf Stephen Gill har fotografert dyrelivet i de svenske skogene. Nå utgir han bildene i bokform, sammen med en tekst av Karl Ove Knausgård.

– Jeg jobbet på en måte i halvblinde. Jeg satte opp kameraene ute i skogen og håpet at ett eller annet ville skje, forteller Stephen Gill på telefon.

Fakta: «Night Procession»

Fotografier av Stephen Gill, tekst av Karl Ove Knausgård.

Utgitt av Nobody Books.

stephengill.co.uk

I over 20 år jobbet den britiske fotografen i Londons indre bykjerne. I løpet av disse årene ble særlig bydelen Hackney en viktig inspirasjonskilde for den egenartede fotografen. Med sitt varemerke – et billig, analogt kamera kjøpt på loppemarked – står Gill bak en mangeårig dokumentasjon av hverdagen i bydelen. Gill viet hele fotobøker til Hackneys duer, sammenkrøllede tippekuponger funnet på gaten, baksiden av reklameskilt, mursteiner brukt i opptøyer og veiarbeidere iført refleksvester.

Så, for godt og vel tre år siden, fikk Gill nok av Hackney. Han flyttet til Skåne med sin svenske samboer og deres to barn.