Telefonen som utfordrer Apple og Samsung på alle fronter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Byr på lydkvalitet for kresne ører.

Foto: LG

Byr på lydkvalitet for kresne ører.

Vi som er over gjennomsnittet opptatt av musikkgjengivelse med høy lydkvalitet, blir fort en plage for omgivelsene, eventuelt leserne, ved stadig å mase om fortreffeligheten av et skikkelig stereoanlegg. Men folk lytter jo via mobilen, og er såre fornøyde med det. Kunne det da kanskje være mulig å friste med en mobil med bedre lydkvalitet? Telefoner flest leverer jo temmelig semmer lyd. Vel kan man spille av eller strømme musikk i høy oppløsning på de fleste av dem, og det er jo mer enn bra nok for de fleste. Men selve behandlingen av lydinformasjonen som foregår inne i mobilen, der digital informasjon omformes til analoge lydsignaler, skjer med komponenter og konstruksjoner av billigste sort.

Fakta: LG V30

Smarttelefon med lydkvalitet for kresne ører

lg.com

Utfordrer

Jo da, man kan koble på en ekstern digitalomformer og hodetelefonforsterker, men sånt vil man jo helst slippe å drasse på. Hvor mye bedre hadde det ikke vært om selve telefonen leverte skikkelig lydkvalitet? Her burde jo Apple eller Samsung tatt grep for lenge siden, men i stedet er det mobilprodusenten LG Electronics som de siste årene har sett sitt snitt til å utnytte en åpenbar markedsmulighet. Like om hjørnet er selskapets nye flaggskiptelefon V30, der man på alle fronter utfordrer de to gigantene.

Også på lydfronten: Her er en telefon der maskin- og programvare er skreddersydd for best mulig lyd. I V30 sitter det – gjespealarm – en 32-bits Hi-Fi Quad digitalomformer, som styres av en ESS Technology Sabre ES9218P mikroprosessor.