Harmoni. Behersket stemning på restaurant i New Brighton. Fra serien «The Last Resort», fra 1985. Foto: Martin Parr

Gir et uventet perspektiv på kjente motiver

Tekst

Vil du få varsel hver gang Benedicte Ramm publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Martin Parr har et helt spesielt blikk for øyeblikk. Bilder signert den britiske fotografen stilles ut i Oslo nå.

Den britiske fotografen Martin Parr (65) har i mer enn 40 år tatt overraskende bilder av helt ordinære omgivelser. Ofte med sterke farger og et uventet perspektiv på kjente motiver. Det kan være den ufrivillige komikken og tristessen i et lutrygget par som kjeder seg på restaurant. Eller bleke britiske kropper på en badestrand. En flue på hattebremmen til en dame.

Stråler. Sol og sigg i Benidorm. Fra serien «Common Sense» fra 1997, som utforsket den globale forbrukskulturen. Foto: Martin Parr

– Han lager gode historier ut av ingenting. Han har et godt øye for å finne morsomme objekter, sier fotograf Morten Qvale, innehaver av Qvale Galleri i Oslo, som nå stiller ut 20 av Parrs bilder frem til 10. oktober.

Fakta: Martin Parr

Utstilling på Qvale Galleri med bilder av den britiske fotografen Martin Parr

24. august- 10. oktober

Noen nye bilder, men også bilder fra kjente serier, som «Bored Couples» og «The Last Resort», hvor Parr på 1980-tallet dokumenterte livet i den nedslitte badebyen New Brighton. På spørsmål fra en av avisen The Guardians lesere i fjor, om hva han ser på som sitt beste arbeid, svarte Parr: