Mac DeMarco utforsker mørkere sider av seg selv

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Øya-aktuelle Mac DeMarco synger om det vanskelige forholdet til faren. Men ikke tro at han er blitt voksen av den grunn.

Slacker. Mac DeMarco tror journalister er skuffet over at han ikke lenger ­spiller rollen som «goofy ­slacker». – Men det er jo nettopp mediene som gjorde meg til den typen, sier han. Foto: Coley Brown/Playground

Øya-aktuelle Mac DeMarco synger om det vanskelige forholdet til faren. Men ikke tro at han er blitt voksen av den grunn.

Barcelona, 2. juni i år under Primavera-festivalen. På hovedscenen står kjederøykeren Mac DeMarco, indierockens største slacker-ikon, og fremfører «Together» i bar overkropp. Trommisen Joe McMurray sitter splitter naken, mens gitaristen Andy White, også i bar overkropp, gyver løs på en fem minutter lang improvisert gitarsolo.

Så klatrer DeMarco opp på en forsterker, kveiler seg ut av buksene og former boksershortsen til en g-streng. Han setter fyr på sitt eget underarmshår, for så å sette seg på huk slik at kameraet, som sender til to massive storskjermer, peker linsen rett mellom skinkene hans.

– Det hender journalister setter seg inn i platene mine og hva jeg synger om, sier Mac DeMarco (27) på telefon fra Los Angeles.

Fakta: Mac DeMarco

Artist

Født i 1990.

Oppvokst i Edmonton, Canada.

Aktuell med albumet «This Old Dog» og konsert på Øyafestivalen torsdag 10. august.

– Men som regel velger de å skrive: «Mac DeMarco puttet en trommestikke opp i rumpen for syv år siden».