Skal produsere norske møbelklassikere

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo/Hellvik

Nystartede Eikund vil bygge opp igjen en bortglemt del av norsk designhistorie.

Firkløver. Grunnleggerne av Eikund har fått rettighetene til å produsere rundt 30 norske møbelklassikere. Fra venstre, Frode Tingbø, Morten Hippe, Jørgen Tengesdal og Kriss Elde.  

Nystartede Eikund vil bygge opp igjen en bortglemt del av norsk designhistorie.

Det er 2014. Morten Hippe jobber for den danske møbelprodusenten Carl Hansen & Søn, kjent for en rekke møbelklassikere. Nå skal han pusse opp leiligheten, og kontakter møbelsnekkeren Frode Tingbø for å få laget et skreddersydd kjøkken.

De to begynner å snakke om de norske møblene som ble tegnet på 1950 og -60-tallet, men som ikke er å få tak i lenger. Og der får de en idé: Hva med å starte et firma som samler de beste norske designklassikerne – og sette dem i produksjon?

– Som utdannet industridesigner hadde jeg lenge hatt designhistorie som hobby, og fordypet meg i alt som hadde å gjøre med norske så vel som internasjonale produkter og formgivere, sier Hippe.

Fakta: Eikund

Norsk møbelprodusent.

Grunnlagt i mai 2016 av Frode Tingbø, Morten Hippe, Jørgen Tengesdal og Kriss Elde.

Skal produsere en samling møbelklassikere tegnet av Torbjørn Bakken (1919–2010), Sigurd Resell (1920–2020), Torbjørn Afdal (1917–1999), Fredrik Kayser (1924–1968), Arne Halvorsen (1929-), Gunnar Sørlie og Bendt Winge (1907–1983).

Fabrikk på Hellvik utenfor Egersund.

eikund.com

– Jeg visste at det var mye norsk gull der.