Stein og speil. I Gurls finner tre jazzmusikere andre sider av seg selv. Fra venstre Hanna Paulsberg, Rohey Taalah og Ellen Andrea Wang.  

– Om Hanna får seg en kjæreste eller ikke, er et være eller ikke være for dette bandet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Trioen Gurls ble startet – og vil se sin ende – med en gutt.

– Kanskje vi burde øve inn sånne moves som Solange og bandet hennes har?

Musikerne i trioen Gurls er eksponenter for en ny generasjon i norsk musikkliv. Norsk jazz er noe vi burde være svært stolte av, men musikken er så rik og uhåndgripelig, og presentasjonsmetodene så friske, at merkelappen knapt er dekkende lenger.

Hanna Paulsberg, Ellen Andrea Wang og Rohey Taalah har hver for seg rukket å sette sitt klare avtrykk i Norge og utlandet, og kommer høyst sannsynlig til å kile i øregangene våre i flere tiår fremover. Også i denne settingen: Med den snodige instrumenteringen tenorsaksofon, kontrabass og souljazz-vokal har ikke Gurls spesielt hard konkurranse i markedet.

Fakta: GURLS 

Spiller på Oslo Jazzfestival 18. august. Debutalbum utgis tidlig 2018

Rohey Taalah: Vokalist i nusoul-bandet Rohey, Trondheim Jazzorkester og Skraps prosjekt Antropocen. 

Ellen Andrea Wang: Meget aktiv bassist for bl.a. Manu Katché og Marilyn Mazur, samt bassist/vokalist i suksessrike band som Pixel og hennes albumaktuelle trio under eget navn.

Hanna Paulsberg: Tenorsaksofonist, utgir snart 4. album med Hanna Paulsberg Concept. Spiller også i Trondheim Jazzorkester, og på prosjekter med Bobo Stenson og Bugge Wesseltoft.

Kunst under tidspress