Trådløst eller kablet?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

D2s teknoskribent tester Airpods-øreproppene.

Foto: Apple

D2s teknoskribent tester Airpods-øreproppene.

Du har sikkert opplevd det samme: Etter et opphold i vesken eller lommen er ledningen til ørepluggene blitt en ubegripelig sammenfiltret knute, et nøste av ren dævelskap. At fenomenet er vitenskapelig dokumentert (søk på Google etter «spontaneous knotting of an agitated string»), gjør det ikke mindre irriterende.

Så hvorfor ikke trådløst? Vel, lyd uten ledninger har åpenbare fordeler, men også noen ulemper. Verst er behovet for stadig lading. Det oppladbare batteriet går gjerne tomt ti minutter ut i favorittpodkasten. Ustabil trådløs forbindelse med telefonen har vært et annet irritasjonsmoment ved flere produkter jeg har testet.

Fakta: Jan Omdahl

Journalist og skribent. I D2 skriver han om teknologi, kultur og medier.

Opp med telefonen

Da Apple lanserte sine Airpods i vinter, var jeg heller lunken. Men fordommer trenger å testes mot virkeligheten, og Apples løsning skiller seg så sterkt fra konkurrentenes at den vekker en smule nysgjerrighet. Der de fleste Bluetooth-øreplugger er forbundet med et bånd man har rundt nakken, med elektronikk og avspillingskontroller innebygget, er Apple-pluggene helt frittgående. Elektronikken sitter i de to «pinnene» i forlengelsen av hver plugg. Lading skjer i et plasthylster med eget oppladbart batteri. Batteriet i pluggene skal holde i fem timer, det i hylsteret i om lag 24 timer til.