Ny norsk kaffebrenner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Etter fire års prøving og feiling er kaffebrenneren Røst klar – med Tim Wendelboe som investor.

Ny brenner. Etter fire års prøving og feiling er det klart for den nye, norske kaffebrenneren Røst. Illustrasjon: Magnus Skogsfjord/Røst Coffee

Etter fire års prøving og feiling er kaffebrenneren Røst klar – med Tim Wendelboe som investor.

– Ambisjonen vår er å få til en kaffebrenner som er så nøyaktig som mulig, som gir det samme resultatet hver eneste gang, sier Trond Tangen Simonsen, mannen bak den norske kaffebrenneren Røst, som lanseres under messen World of Coffee i Budapest 12. juni.

For tre–fire år siden begynte han og lillebroren Sverre Tangen Simonsen å gå i møter med kaffekjennere i Oslo, blant andre barista-verdensmester Tim Wendelboe – som senere ble med som investor.

– Vi høstet gode råd og innspill, og i fjor høst greide vi å løse de mekaniske problemene og gjorde designvalg, hjulpet av søsteren vår, Sunniva Tangen Simonsen, sier Trond Tangen Simonsen.

Fakta: Røst

Ny norskutviklet kaffebrenner.

roestcoffee.com

Grovt sett finnes det to typer kaffebrennere: trommelbrennere, som ved hjelp av skovler roterer bønnene mens de brennes, og såkalt «fluid bed», der lufttrykket er betydelig høyere og bønnene svever mens de brennes. Røst kombinerer de to metodene: Den har trommel, men det brukes kun varmluft til å brenne bønnene.