Kube. I stuen har arkitektparet Olav Resell og Nicca Gade Christensen bygget en boks med innebygde skap og hyller, i et parti der det er lavere takhøyde enn ellers i leiligheten. – Det er et sted der ungene kan herje litt uten å ta helt kontroll over hovedrommet, sier Olav Resell. Barna Lotte (3) til venstre og Iben (5) til høyre.  

Små leiligheter – smarte løsninger

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo/Stockholm

Eskalerende boligpriser i byen fører til trangere tider, bokstavelig talt. Bli med hjem til de som bor smått, men smart.

– Det er antagelig lettere i dag enn tidligere å bo i byen med barn. Det er bedre barnehagetilbud og kollektivtilbud, flere grøntområder og sykkelstier. Og flere barnefamilier som bor i byen og som er i samme situasjon, sier Håkon Vigsnæs.

Arkitekten i det prisbelønte arkitektkontoret Jarmund og Vigsnæs tegner selv boliger, og er også professor ved Arkitekthøgskolen i Oslo, der han underviser i boligarkitektur med vekt på mindre boliger. Han ser at en internasjonal trend har fått fotfeste i Norge.

At prisnivået i Oslo «går mot London, Paris og nærmer seg Manhattan» – som sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret sa til DN i februar i fjor – stagger ikke utviklingen.

Siden den gang har prisene i hovedstaden økt med over 30 prosent.

Skal drømmen om bolig i byen realiseres – sier det seg selv at det går mot trangere tider.