Vilje til slakt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Amerikanske politikkpodkaster kan lindre post-trumpatisk stressyndrom.

Amerikanske politikkpodkaster kan lindre post-trumpatisk stressyndrom.

Trumps valgseier og freakshowet i Det hvite hus har sendt sjokkbølger helt inn i spillelisten i podkast-appen på telefonen. Gamle favorittpodkaster om kultur, medier, underholdning og teknologi oppleves plutselig som triviell kakling. Jeg vil bare høre om Trump.

Det klokeste hadde kanskje vært å la være, men mørke fantasier om å se Trump og Steve Bannon dyppet i tjære og fjær, ydmyket på det groveste, må balanseres ut med jevnlige doser ny og deprimerende innsikt i spillet som foregår, samt en og annen befriende latterkule.

Nettmagasinet Slate står bak to av de mest solide podkastene om fenomenet Trump. Poltical Gabfest er en gammel traver, men har fått helt ny temperatur de senere månedene. Enkelte ganger kan samtalene mellom Emily Bazelon fra New York Magazine, John Dickerson fra CBS-programmet Face The Nation og programleder David Plotz fra Slate tendere mot skingrende meningsbrytning i amerikansk debattklubb-tradisjon, men som regel bys det på skarp, opplysende og underholdende politisk nerding. Siden november 2016 har de ikke snakket om annet enn Trump.

Fakta: Trump-podkaster

Slate Culture Gabfest, Trumpcast og Pod Save America diskuterer Donald Trumps presidentskap i podkastformat.

Finnes i Itunes, på web eller i din foretrukne podkast-app.

Jacob Weisberg, styreleder og sjefredaktør i Slate-gruppen, har nok i overkant mye å pusle med for tiden. Ved siden av den egentlige jobben, lager han flere ganger i uken sin Trumpcast, assistert av kulturjournalist Virgina Heffernan. Formatet er relativt enkelt, med en intervjugjest i hver episode, ofte på telefon. Tonen er sterkt Trump-kritisk og satirisk. Et fast høydepunkt er innslaget der Trump-imitatoren John DeDimenico leser noen av de siste dagenes tweets fra @realdonaldtrump.