«Ko-ko bra» hodetelefoner med høy oomph-faktor

Tekst

Ekstrem innsikt og kjellerdyp «oomph» fra et par hodetelefoner.

Focal Elear Dynamiske hodetelefoner. Foto: Focal.com

Ekstrem innsikt og kjellerdyp «oomph» fra et par hodetelefoner.

I tider som disse kan det være fristende å stenge verden ute og søke trøst i musikken. Et par gode hodetelefoner er den enkleste fluktruten. Glem den knitrete, forvrengte larmen fra billige, hvite plastplugger: Med et par kvalitetsklokker på ørene, helst i kombinasjon med en bra hodetelefonforsterker, vanker det opplevelser det er de færreste forunt å få fra stereoanlegget eller den trådløse høyttaleren. Få hi-fi-investeringer gir mer per krone.

Fakta: Focal Elear

Dynamiske hodetelefoner

10.095 kroner


focal.com

Den franske høyttalerprodusenten Focal går inn i den eksklusive enden av markedet med et produkt av den gamle skolen, ment for tilkobling til en stereoforsterker eller dedikert hodetelefonforsterker. I enden av ledningen på Elear sitter en god, gammeldags jackplugg av det store slaget.

Det som ellers skiller disse hodetelefonene fra hopen – rent bortsett fra prisen – er at man har bygget inn et fullverdig høyttalerelement i hver klokke, av omtrent samme type som finnes i Focals vanlige dynamiske høyttalere. Konstruksjonen er åpen, slik at det lekker ganske mye lyd til omgivelsene. Elementene er lett skråstilt, og peker bakover mot ørene. Tanken er at dette i sum skal gi en lytteopplevelse mer som fra et stereoanlegg.

Focal Elear Dynamiske hodetelefoner. Foto: Focal.com