«Ko-ko bra» hodetelefoner med høy oomph-faktor

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jan Omdahl publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ekstrem innsikt og kjellerdyp «oomph» fra et par hodetelefoner.

Focal Elear Dynamiske hodetelefoner. Foto: Focal.com

Ekstrem innsikt og kjellerdyp «oomph» fra et par hodetelefoner.

I tider som disse kan det være fristende å stenge verden ute og søke trøst i musikken. Et par gode hodetelefoner er den enkleste fluktruten. Glem den knitrete, forvrengte larmen fra billige, hvite plastplugger: Med et par kvalitetsklokker på ørene, helst i kombinasjon med en bra hodetelefonforsterker, vanker det opplevelser det er de færreste forunt å få fra stereoanlegget eller den trådløse høyttaleren. Få hi-fi-investeringer gir mer per krone.

Fakta: Focal Elear

Dynamiske hodetelefoner

10.095 kroner


focal.com

Den franske høyttalerprodusenten Focal går inn i den eksklusive enden av markedet med et produkt av den gamle skolen, ment for tilkobling til en stereoforsterker eller dedikert hodetelefonforsterker. I enden av ledningen på Elear sitter en god, gammeldags jackplugg av det store slaget.

Det som ellers skiller disse hodetelefonene fra hopen – rent bortsett fra prisen – er at man har bygget inn et fullverdig høyttalerelement i hver klokke, av omtrent samme type som finnes i Focals vanlige dynamiske høyttalere. Konstruksjonen er åpen, slik at det lekker ganske mye lyd til omgivelsene. Elementene er lett skråstilt, og peker bakover mot ørene. Tanken er at dette i sum skal gi en lytteopplevelse mer som fra et stereoanlegg.

Focal Elear Dynamiske hodetelefoner. Foto: Focal.com