Tre i én

Tekst

Multifunksjonelle Pulse er både benk, serveringsbrett og avisholder.

Foto: Magnus Ekström

Multifunksjonelle Pulse er både benk, serveringsbrett og avisholder.

– Pulse kommer av uttrykket «å ta pulsen på noe», sier Kathrine Lønstad (31).

Sammen med Cosmin Cioroiu utgjør hun Noidoi, med tilhold i Kapp Melkefabrikk i Østre Toten. Duoens nye benk har sitt utspring i en undersøkelse rundt det moderne hjem – og hvordan det er i endring.

– Vi så en multifunksjonell tendens. ­Aktivitetene foregikk på tvers av de ­tradisjonelle rommene. Mange av hjemmene inneholdt også færre, men større multifunksjonelle rom, sier Lønstad.

Fakta: Pulse

Benk i eik.

Kommer med sittepute, serveringsbrett og avisholder.

skagerak.dk

Benken – som kan brukes med eller uten sittepute, og leveres med integrert serveringsbrett og avisholder – ble først stilt ut på møbelmessen i Stockholm i 2014, da i Greenhouse, området for uetablerte designere. Etter å ha stilt den ut under «100% Norway» i London samme år ble de kontaktet av den danske produsenten Skagerak.

– Vi har prøvd å utvikle et enkelt, men ærlig produkt som er lett å forstå. Det er fordi det inneholder flere funksjoner. Det skal også være tidløst; forhåpentlig vil det bli overført fra én generasjon til en annen, sier Lønstad, som traff partneren Cosmin Cioroiu under designstudiene i København.