Alt på stett

Tekst

Foto: Jon Marius Nilsson

Norges mest populære akevitt- og øltyper har fått egne glass.

– Det var viktig for meg å lage rene og balanserte glass hvor formen fremhever innholdet. De skal passe like bra for en kveld med venner som til juleselskapet, sier Sverre Uhnger.

Fakta: Sverre Uhnger (33)

Foto: Jon Marius Nilsson

Norsk designer, BA i ­møbeldesign og interiørarkitektur fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Aalto-universi­tetet i Helsingfors.

En av initiativtagerne til designkollektivet Klubben.

Arbeider blant annet for Mitab og Brdr. Krüger.

uhnger.com

 

BRYGG

Øl- og akevittglass i munnblåst krystall.

magnor.no

Utviklet i samarbeid med Arcus, St. Hallvards Bryggeri og Sentralen Restaurant.

Består av fem glass: Oppland (4 cl), Fyldig (33 cl), IPA (33 cl), Pils (33 cl) og Hvete (50 cl).

Han og Magnor Glassverk hadde snakket en stund om å gjøre noe sammen, og i desember ifjor bestemte de seg for å lage en serie glass for de mest populære norske akevitt- og øltypene.

I prosessen tok han kontakt med Arcus, Sentralen Restaurant og St. Hallvards Bryggeri i Oslo, og som har medvirket i prosessen.

– Utviklingen har vært omfattende, sier han.

– Det viktigste når du designer et glass, er hvordan det påvirker aroma og smak. Jeg kom med en rekke forslag som ble printet ut med 3D-printer. Så har vi prøvesmakt og luktet, og justert i flere omganger. Deretter ble glassene prøveblåst i glass – også det en omfattende prosess der man lager former i treverk for glassets klokke, mens stetten blir laget på frihånd.